Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Σαλάτα με τόνο

Μετά από ένα Σαββατοκύριακο που γυμνάσαμε τα σαγόνια και τους κοιλιακούς μας στις ταβέρνες, με άδειο ψυγείο, η παμφάγος οικογένεια με ρώτησε "τι θα φάμε". Βλέπετε η απάντηση "καλοκαίρι είναι, καύσωνας έξω, να φάμε καμιά χωριάτικη ..." ΔΕΝ πιάνει δυστυχώς.
Βαριέμαι να πάω στο Super market οπότε ανοίγω με λαχτάρα τα ντουλάπια και το ψυγείο να δω τι θα κάνω. Το έχω ξαναγράψει σ' αυτό το blog ότι λίγη φαντασία θέλει η μαγειρική ... και λίγα βασικά υλικά. Με βάση τα ζυμαρικά έφτιαξα μια τονοσαλάτα ενώ άφησα και λίγα σκέτα στην άκρη για τον μιζεράμπλε της οικογένειας που τα βουλιάζει στην κέτσαπ.



Υλικά για 4 μερίδες:
300 γρ. βίδες (τόσα είχαν μείνει στη συσκευασία)
τόνος (1 μεγάλη κονσέρβα και μια μικρή)
2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
"πρασινάδα" ψιλοκομμένη τύπου μαϊντανός, άνηθος, σέλινο, αντράκλα
1 και 1/2 κουταλιά της σούπας κάππαρη

Σάλτσα αντί μαγιονέζας ή thousand islands sauce: 2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ελάχιστο άσπρο ξύδι, 1κ.σ. μουστάρδα, 1 κ.σ. κέτσαπ, 1 κ.γ. curry, αλάτι - πιπέρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου