
ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ μαζί:
Σε βαθιά αντικολλητική κατσαρόλα τσιγαρίζω σε ελαιόλαδο ένα μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι και 1 σκελίδα σκόρδο (το αφαιρώ). Μόλις πάρει χρώμα το κρεμμυδάκι προσθέτω την ντομάτα - ξεφλουδισμένη και μπλενταρισμένη.
2 φύλλα δάφνης, 1/2 κγ τσίλι, 1/2 κύβος Knorr λαχανικών, λίγο θυμάρι και αλάτι. Προσθέτω τουλάχιστον 3 μεγάλα ποτήρια νερό και βράζω τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. Ήρθε η ώρα για το μακαρόνι. Υπολογίζω 100 γρ. για κάθε πεινασμένο και τα προσθέτω στη σάλτσα. Η αναλογία ζυμαρικού - νερού είναι 1προς 3 περίπου.
Μόλις κοχλάσει το μίγμα χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και μετά από 7 λεπτά τσεκάρω αν όλα πάνε καλά. Αν δεν έχουν γίνει τα μακαρόνια και θέλουν υγρά προσθέτω καυτό νερό. Αν έχουν πολλά υγρά δυναμώνω τη φωτιά και ανακατεύω έως ότου εξατμιστούν.

- Το άμυλο των μακαρονιών δένει τη σάλτσα.
- Εναλλακτικά τυριά που έχω δοκιμάσει άλλες φορές είναι το Mascarpone και το La Vache QuiRit τα οποία λιώνουν ωραία και δίνουν μια βελούδινη υφή.
- Αν έχετε μόνο τριμμένο τυρί προσθέστε το αφού βγάλετε την κατσαρόλα από την εστία ή κατευθείαν στο πιάτο.
- Οποιοδήποτε ψιλοκομμένο φρέσκο μυρωδικό ταιριάζει.
- Αν δεν έχετε όλα τα υλικά δεν πειράζει, αυτοσχεδιάστε. Ελπίζω να σας γαργάλισα την φαντασία.
Κακεντρεχές πρώτο σχόλιο: "Άμα πεινάς όλα τα τρως και δε λες και κουβέντα για να μην μπλέξεις με στραβόξυλα (εμένα εννοεί)". Χαχαχα ... έχουν μείνει και για το βράδυ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου