Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Η μακαρονάδα της ξοφλημένης ντομάτας

Όταν δεν ξέρεις τι να μαγειρέψεις πάντα μα πάντα καταλήγεις στην pasta, τυχαίο; - δεν νομίζω. Αφού τσέκαρα ότι είχα μακαρόνια - βίδες, ξεκίνησα να κάνω απογραφή του τι σάλτσα θα μπορούσα να κάνω. Κάτι ξεχασμένες ντομάτες για σαλάτα είχαν μαλακώσει. 4 μέτριες. Έτσι προέκυψε η συνταγή της "ξοφλημένης ντομάτας". Η συνταγή είναι στην κατηγορία του "one pot" κι έτσι δε χρειάζεται να λερώσεις παρά μόνο ένα σκεύος. Η όλη διαδικασία κρατάει 15'! Οι φωτο βγήκαν από βαριεστημένο και πεινασμένο φωτογράφο και τα μακαρόνια στην πραγματικότητα είναι ροζ.

ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ μαζί:

Σε βαθιά αντικολλητική κατσαρόλα τσιγαρίζω σε ελαιόλαδο ένα μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι και 1 σκελίδα σκόρδο (το αφαιρώ). Μόλις πάρει χρώμα το κρεμμυδάκι προσθέτω την ντομάτα - ξεφλουδισμένη και μπλενταρισμένη.

2 φύλλα δάφνης, 1/2 κγ τσίλι, 1/2 κύβος Knorr λαχανικών, λίγο θυμάρι και αλάτι. Προσθέτω τουλάχιστον 3 μεγάλα ποτήρια νερό και βράζω τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. Ήρθε η ώρα για το μακαρόνι. Υπολογίζω 100 γρ. για κάθε πεινασμένο και τα προσθέτω στη σάλτσα. Η αναλογία ζυμαρικού - νερού είναι 1προς 3 περίπου.
Μόλις κοχλάσει το μίγμα χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και μετά από 7 λεπτά τσεκάρω αν όλα πάνε καλά. Αν δεν έχουν γίνει τα μακαρόνια και θέλουν υγρά προσθέτω καυτό νερό. Αν έχουν πολλά υγρά δυναμώνω τη φωτιά και ανακατεύω έως ότου εξατμιστούν.

1' λεπτό πριν τα τραβήξω από τη φωτιά πρόσθεσα 3 μεγάλες κουταλιές της σούπας ΚΑΤΙΚΙ Δομικού και 150 γρ. τριμμένη φέτα. Ανακατεύω, σερβίρω και πασπαλίζω λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό - έτσι για τη φωτογραφία.

- Το άμυλο των μακαρονιών δένει τη σάλτσα.
- Εναλλακτικά τυριά που έχω δοκιμάσει άλλες φορές είναι το Mascarpone και το La Vache QuiRit τα οποία λιώνουν ωραία και δίνουν μια βελούδινη υφή.
- Αν έχετε μόνο τριμμένο τυρί προσθέστε το αφού βγάλετε την κατσαρόλα από την εστία ή κατευθείαν στο πιάτο.
- Οποιοδήποτε ψιλοκομμένο φρέσκο μυρωδικό ταιριάζει.
- Αν δεν έχετε όλα τα υλικά δεν πειράζει, αυτοσχεδιάστε. Ελπίζω να σας γαργάλισα την φαντασία.

Κακεντρεχές πρώτο σχόλιο: "Άμα πεινάς όλα τα τρως και δε λες και κουβέντα για να μην μπλέξεις με στραβόξυλα (εμένα εννοεί)". Χαχαχα ... έχουν μείνει και για το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου