Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Νέες υπηρεσίες στη διάθεσή μας

Κάποιοι άνθρωποι ψάχνονται και σκαρφίζονται καινούρια πραγματάκια. Λέξεις όπως η καινοτομία, η ανταγωνιστικότητα, το επιχειρείν, το ρίσκο κάνουν το μυαλό τους να παίρνει άλλες στροφές. Πως; Μα φυσικά ανοίγοντας επιχειρήσεις, που φαίνονται ότι θα πάνε καλά, με καινούρια προϊόντα ή υπηρεσίες, νέες θέσεις εργασίας και φυσικά συμμετέχοντας και στα δημόσια έσοδα με τους φόρους τους. Δύο περιπτώσεις θα αναφέρω καθώς μου έκαναν την μεγαλύτερη εντύπωση.

1) Διοργάνωση πολιτικών γάμων με τα "όλα τους".
Ένας πολιτικός γάμος δεν είναι μόνο η τέλεση του μυστηρίου στο δημαρχείο, είναι και ΟΛΑ τ' άλλα. Γλυκάκια, δεξίωση, διαμονή, εισιτήρια κλπ. Υπάρχει μια διεθνής τάση τα ζευγάρια να παντρεύονται σε μέρος επιλογής τους και  να συνδυάζουν και τις διακοπές τους μαζί. Αυτό το βλέπουμε πολύ συχνά σε μέρη σαν την Σαντορίνη, την Μύκονο αλλά και σε άλλα ελληνικά νησιά. Να προσθέσω ότι ένας πολιτικός γάμος στην Ελλάδα και στην Κύπρο είναι πιο φτηνός απ΄ άλλες χώρες.
Αυτήν το κενό της αγοράς έρχεται να καλύψει η Κύπρια Μαρία Ευριπίδη με το bookyourweddingday.com/ , το οποίο ανοίγει τα φτερά του στις 5 Σεπτεμβρίου 2016.


2) Ενοικίαση αυτοκινήτων από ιδιώτες.
Πολλοί κάτοχοι ΙΧ δεν τα χρησιμοποιούν για πληθώρα λόγων. Έτσι το αχρησιμοποίητο αυτοκίνητο μπορεί τώρα να προσθέσει έσοδα στον ιδιοκτήτη του.
Ο Άκης Σταρκ φέρνει το μοντέλο του «διαμοιρασμού αυτοκινήτων» (car sharing) στην Ελλάδα, συστήνοντας τη Carky, η οποία δίνει σε ιδιώτες τη δυνατότητα να καταχωρήσουν το αυτοκίνητό τους προς ενοικίαση από άλλους χρήστες.


Η ιδέα του Σταρκ βασίζεται πάνω στην «οικονομία του διαμοιρασμού», γνωστή και ως «sharing economy», που βρίσκεται σε ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια. Πολλά τα ονόματα που εμπίπτουν σ΄αυτήν την κατηγορία με πιο γνωστή την Airbnb.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 2.000 αυτοκίνητα εγγεγραμμένα διαθέσιμα προς ενοικίαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου