Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Φθινοπωρινό ντύσιμο


Τη μεταβατική περίοδο μεταξύ καλοκαιριού και φθινοπώρου - μια κρύο - μια ζέστη - μπορούμε να φορέσουμε τα πλέον κλασσικά και ευκολοσυνδύαστα ρούχα της ντουλάπας μας: τα τζινάκια μας που θα είναι το βασικό κομμάτι του ντυσίματός μας, άσπρο πουκάμισο ή γαλάζιο, μακρυμάνικα μακό μπλουζάκια. Στα παπούτσια θα παίξουν δυνατά οι μπαλαρίνες, τα sneakers και τα κολλεγιακού τύπου παπούτσια. Στα πανωφόρια για νωρίς το πρωί ή για την απογευματινή ψυχρούλα το trench coat, το blazer και το duster coat θα μας βγάλουν ασπροπρόσωπες.


Τα λευκά sneakers παραμένουν και το φετινό χειμώνα. Συνδύασέ τα με ένα γήινο φόρεμα, ή με το τζιν και την καπαρντίνα σου, για ένα casual chic look. Την βλέμματα θα κλέψουν τα sneakers σε έντονα χρώματα, πολύχρωμα ή μονόχρωμα. Φόρεσέ τα με μονόχρωμα ρούχα και άσε τα παπούτσια σου να τραβήξουν όλα τα βλέμματα. Τα boot sneakers, παρ' ότι προσωπικά δεν μου αρέσουν, θεωρούνται πλέον το συστατικό της τέλειας street style εμφάνισης. Συνδύασέ τα είτε με σπορ ρούχα, όπως κολάν και φόρμες, είτε με τζιν ή μακριές φούστες, ενώ θυμήσου πως το κομμάτι-κλειδί που θα τα απογειώσει είναι ένα bomber jacket σε σκούρο χρώμα (όχι για γεμάτες σιλουέτες, όχι για γυναίκες με φαρδείς ώμους).


                                                       Καπαρντίνα ή αλλιώς Trench Coat

Κλασική και διαχρονική, συνήθως σε μπεζ, χακί και μπλε. Αν θες να είσαι updated αγόρασέ την σε dusty rose - πάει με όλα! Αρχικά σχεδιάστηκε για τον βρετανικό στρατό την εποχή του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και στα σύγχρονα χρόνια η αναβίωση του δικαιωματικά ανήκει στον οίκο Burberry. Φόρεσέ την με όποιο ρούχο θες.









Σακάκι Blazer
Ένα κομψό κομμάτι της δεκαετίας του΄80 επανέρχεται στη μόδα. Ο καλύτερος συνδυασμός είναι με τζιν παντελόνι, άσπρο μακό μπλουζάκι και παπούτσια κολλεγιακού στυλ τύπου Sebago ή loafer. Το μπλε σκούρο είναι το κλασικό χρώμα που προτιμούν άνδρες και γυναίκες.

Η πιο μοντέρνα του εκδοχή είναι το άσπρο (φωτό κάτω)
- αν τολμάτε!

 
Μαλακό παλτό σαν ζακέτα ή αλλιώς Duster Coat

Το duster coat θυμίζει ρόμπα. Ελαφρύ, μακρύ, συνήθως χωρίς κουμπιά, με ζώνη ή ανοιχτό είναι πρακτικό και εύκολο. Φοριέται από το πρωί έως το βράδυ και απ' όλες τις ηλικίες και σιλουέτες. Μπορείς να δοκιμάσεις διαφορετικά μήκη διαλέγοντας ένα πολύ μακρύ συνδυάζοντας το με cropped παντελόνι ή μίντι φούστα ή ένα μέχρι λίγο πιο κάτω από το γόνατο για να το φοράς με φούστα, σορτς και στενό παντελόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου