Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Syrian Expat Philharmonic Orchestra

Νοσταλγία είναι η μνήμη που της έχει αφαιρεθεί ο πόνος (Herb Caen)


Πέρασε ήδη ένας χρόνος από τη στιγμή που 70 εξορισμένοι Σύροι μουσικοί ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να διαδώσουν το μήνυμα της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών στην Ευρώπη μέσω των συναυλιών τους.
Τα 70 μέλη της Syrian Expat Philharmonic Orchestra αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν στην Ευρώπη εξαιτίας του πολέμου στην Συρία, που μαίνεται εδώ και 5 χρόνια. Είναι αποφασισμένοι να μοιραστούν την μουσική τους με το κοινό και να υπενθυμίζουν τη θετική πλευρά μιας χώρας που είχε το υψηλότερο επίπεδο πολιτισμού ανάμεσα στις χώρες του Αραβικού κόσμου.


Η ορχήστρα ιδρύθηκε το 2015 στη Γερμανία από τον μπασίστα Raed Jazbeh, ενώ μέλη της όπως η σοπράνο Rasha Rizk, ζουν και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Αρκετά μέλη τη ορχήστρας σπούδασαν στο Higher Institute of Music στη Δαμασκό.

Ο Mohamad Fityan, που παίζει το Ney, ένα παραδοσιακό αυλό της Μέσης Ανατολής δήλωσε: "Αισθάνομαι την ευθύνη σαν μουσικός να παρουσιάσω και να διαδώσω την κουλτούρα μας, την μουσική μας, για να δείξω ότι μπορούμε να συμβιώσουμε ειρηνικά στην Ευρώπη".

Η ορχήστρα έχει δώσει αρκετές συναυλίες στη Γερμανία και προγραμματίζει περιοδεία στη Σουηδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου