Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Tips που μειώνουν την όρεξη!

Έχεις σκεφτεί τι μπορεί να σου κόψει την όρεξη κάποιες φορές που νομίζεις οτι το στομάχι σου χρειάζεται συνεχώς φαγητό?


Η επιλογή ενός ήσυχου εστιατορίου


Ο ήσυχος φωτισμός ενός εστιατορίου και η χαλαρή μουσική μπορεί να μειώσει την ποσότητα φαγητού που καταναλώνουν οι πελάτες του, σύμφωνα με έρευνα της Αμερικής.

Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι συνήθιζαν να τρώνε περίπου 20% λιγότερες θερμίδες και ήταν περισσότερο ικανοποιημένοι από την ποιότητα των τροφίμων όταν έτρωγαν σε κάποιο «κομψό» περιβάλλον, με απαλό φωτισμό.
Μάλιστα, αυτό ήταν το αντίθετο από εκείνο που περίμεναν οι επιστήμονες του Food and Brand Lab, του Πανεπιστημίου Cornell, οι οποίοι πίστευαν ότι το χαλαρό περιβάλλον θα οδηγούσε τους ανθρώπους στο να τρώνε περισσότερο.
Ο λόγος που δεν το έκαναν ίσως ήταν επειδή η χαλαρή ατμόσφαιρα τους έδινε τη δυνατότητα να απολαύσουν το φαγητό τους και να τρώνε χωρίς βιασύνη, γεγονός που τους έκανε να ανταποκρίνονται περισσότερο στα σήματα του εγκεφάλου τους, όταν τους ενημέρωνε ότι ήταν χορτάτοι.
Σε μία άλλη έρευνα της χρονιάς, οι επιστήμονες του Cornell ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι που πλήρωναν περισσότερα χρήματα έβρισκαν και το γεύμα τους πιο χορταστικό σε σχέση με αυτούς που έτρωγαν το ίδιο φαγητό, αλλά πλήρωναν σχεδόν τα μισά λεφτά.

Το χρώμα των πιάτων σου

Όσοι βρίσκονται σε δίαιτα θα πρέπει να τρώνε σε κόκκινα πιάτα καθώς αυτό το χρώμα σε κάνει να νιώθεις λιγότερη πείνα, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Parma, στην Ιταλία.
Για την σχετική έρευνα που έγινε, οι επιστήμονες έδωσαν σε 240 συμμετέχοντες σνακ από ποπ κορν και κομμάτια σοκολάτας σε κόκκινα, λευκά και μπλε πιάτα.
Όσοι έτρωγαν από τα κόκκινα πιάτα κατανάλωναν μικρότερη ποσότητα στο σύνολό της. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτό συμβαίνει επειδή γενικά συνδέουμε το κόκκινο χρώμα με την διακοπή και την προσοχή(όπως για παράδειγμα στα φανάρια). Αυτό το γεγονός μας οδηγεί υποσυνείδητα στο να τρώμε λιγότερο, εάν η τροφή βρίσκεται σε κόκκινο πιάτο.

Ένα αυγό για πρωινό


«Τα αυγά αποτελούν μία ιδιαίτερα πυκνή μορφή πρωτεΐνης και για αυτό το λόγο σου προκαλούν κορεσμό για περισσότερο χρονικό διάστημα αφού τα καταναλώσεις», λέει η επιστήμονας τροφίμων και διατροφολόγος Dr Sam Christie.
Σύμφωνα με μία μελέτη στο Journal of the American College of Nutrition, η κατανάλωση δύο χτυπητών αυγών για πρωινό είχε σαν αποτέλεσμα την κατανάλωση λιγότερων θερμίδων την υπόλοιπη ημέρα, για την ακρίβεια τις επόμενες 36 ώρες.

Κανέλα
Το να ρίχνεις κανέλα στο φαγητό σου μπορεί να σε κρατήσει χορτάτο για περισσότερο χρόνο.
«Φαίνεται ότι η κανέλα έχει κάποια επίδραση τόσο στην πρόσληψη ινσουλίνης όσο και στα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα και έτσι, αφού την καταναλώσεις, δεν νιώθεις αρχικά μεγάλο κορεσμό και έπειτα μεγάλη πείνα», λέει η Dr Christie.

Μήλο 
Σύμφωνα με έρευνες, αυτό φρούτο περιέχει φυσικά συστατικά που ενισχύουν το κάψιμο του λίπους και δίνει ενέργεια. Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο έντυπο Appetite, απέδειξε ότι οι γυναίκες που προσθέτουν τρία μικρά μήλα (σύνολο 200 θερμίδες) στο καθημερινό διαιτολόγιό τους έχασαν περίπου ένα κιλό μέσα σε 2 εβδομάδες-περισσότερο δηλαδή από ότι οι γυναίκες που έκαναν δίαιτα που δεν περιλαμβάνει φρούτα.

Φασόλια, αρακάς, φακές, ρεβίθια 
Περιέχουν φυτικές ίνες και πρωτείνη ενώ διατηρούν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι άνθρωποι που καταναλώνουν περίπου μια κούπα όσπρια αισθάνονται 31% περισσότερο χορτάτοι από όσους έφαγαν ένα γεύμα που δεν περιείχε φυτικές ίνες.

Σούπες
Το σούπερ τρόφιμο που προκαλεί το αίσθημα του κορεσμού, με ελάχιστες θερμίδες! Αν θέλετε να μειώσετε την ποσότητα του φαγητού σας, οι σούπες είναι το ιδανικό γεύμα για εσάς!

Μαύρη σοκολάτα
Η μαύρη σοκολάτα μπορεί να κάνει θαύματα για όσους προσέχουν τη διατροφή του ή κάνουν δίαιτα! Έρευνες δείχνουν ότι η μαύρη σοκολάτα προστατεύει την καρδιά και τον εγκέφαλο μας κάνει να νιώθουμε χορτάτους για πολλές ώρες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου