Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Ανακύκλωση και δωρεάν internet από την Cyclefi

Η σκέψη είναι απλή: "Τα σκουπίδια θα είναι πάντα μέρος της ζωής μας, οπότε δεν υπάρχει κάποιος λόγος να τα αφήσουμε να πάνε εντελώς χαμένα"! Η ανακύκλωση είναι απαραίτητη για τις πόλεις και τους ανθρώπους που ζουν σε αυτές. Με την ανακύκλωση μπορούμε να μειώσουμε τη δαπάνη για την παγκόσμια οικονομία και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η παραγωγή προϊόντων από πρώτες ύλες κοστίζει πολύ περισσότερο από την παραγωγή προϊόντων από ανακυκλωμένα υλικά. Επίσης, με την ανακύκλωση μπορούμε να διατηρήσουμε τους φυσικούς μας πόρους για τις μελλοντικές γενιές. Η ανακύκλωση μειώνει την ανάγκη για πρώτες ύλες και χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια. Με λίγα λόγια, βοηθά στη διατήρηση των φυσικών πόρων για το μέλλον μας. Δυστυχώς τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους: στη χώρα μας το ποσοστό των ανθρώπων που ανακυκλώνουν είναι πολύ μικρό.

Τα καλά νέα: η βραβευμένη Cyclefi σε συνεργασία με δήμους, ΚΔΑΥ, Ελληνική εταιρία Ανακύκλωσης, εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, αλλά κυρίως με εμάς, τους απλούς και συνειδητοποιημένους πολίτες, προωθεί με καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες την ανακύκλωση.
Κάθε πορτοκαλί τσάντα γεμάτη με υλικά συσκευασίας προς ανακύκλωση που πετάμε στο μπλε κάδο, ισοδυναμεί πλέον, με δωρεάν MB για σερφάρισμα στο Internet.


Η υπηρεσία της Cyclefi δεν έχει σκοπό μόνο να επιβραβεύσει αυτούς που κάνουν ανακύκλωση, αλλά κυρίως να δώσει κίνητρο και στους συμπολίτες μας που δεν ανακυκλώνουν να ξεκινήσουν. Πιστεύουν ότι με την ανταμοιβή που θα προσφέρει η Cyclefi θα αρχίσει περισσότερος κόσμος να σκέφτεται και να αντιλαμβάνεται πόσο σημαντική είναι η ανακύκλωση στη ζωή μας.
 
Η Cyclefi παρέχει σε όλους τους χρήστες της ένα πακέτο ανακύκλωσης, που αποτελείται από πέντε (5) σακούλες ανακύκλωσης και πέντε (5) μοναδικές ετικέτες, στις οποίες υπάρχει ένας μοναδικός QR-κωδικός, που αποτελεί και την προσωπική ταυτότητα του κάθε χρήστη. Δες ΕΔΩ πως αποκτάς τα δωρεάν ΜΒ για σερφάρισμα. Περιττό να πω ότι ήδη γράφτηκα και έχω το νούμερο 159.

Από 5/10/2016 λειτουργεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφών της Cyclefi για όσους διαμένουν στους Δήμους Αλίμου, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και Γλυφάδας. Σύντομα και σε άλλες περιοχές.

Η ομάδα της Cyclefi βγήκε πρώτη σε ψήφους σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο και της απονεμήθηκε το βραβείο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας (Community Award) στα Social Impact Awards 2016!
Το όνομά της (Cyclefi) συνδέει την ανακύκλωση με την επιβράβευση με δωρεάν ΜΒ από broadband mobile internet. Δηλαδή, re (cycle)/ανα(κυκλώνω) + και mobile wi (fi). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου