Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

5* Θεσσαλονίκη με 130 ευρώ!



Ιούλιος 2016. Ένα διήμερο για δουλειές με έφερε πάλι στην αγαπημένη Θεσσαλονίκη που με περίμενε άδεια, ζεστή και με πολλή υγρασία. Δύσκολα τα πράγματα. 130 ευρώ ήταν τα συνολικά μου έξοδα για τα μεταφορικά, ύπνο σε ξενοδοχείο πολυτελείας, φαγητό, καφέδες - γλυκά και ένα άρωμα - έκπληξη! (Να σημειώσω ότι κάποιες φωτογραφίες είναι από άλλη εποχή του έτους, τραβηγμένες από τον ταλαντούχο φίλο μου Χάρη και υποψήφιο γαμπρό μου, χαχαχα).



38 ευρώ το αεροπορικό εισιτήριο της Ryanair
4 ευρώ για 2 εισιτήρια λεωφορείου αεροδρόμιο - κέντρο πόλης - αεροδρόμιο
 
50 ευρώ η διαμονή στο The Excelsior Hotel, που ανήκει στα Small Luxury Hotels of the World στη Θεσσαλονίκη (100 το δίκλινο - πετύχαμε προσφορά), σε μεγάλο δίκλινο δωμάτιο με το πιο ΑΝΕΤΟ στρώμα που έχω κοιμηθεί ποτέ, μ' ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί ως welcome από τη διεύθυνση και με το πιο deli πρωϊνό που έχω φάει σε ξενοδοχείο (μέχρι και χαβιάρι είχε!).

Οι υπάλληλοι εξαιρετικοί, με χαμόγελο, ευγένεια και διακριτικοί. Χώρος άνετος για μελέτη και με υπολογιστή & εκτυπωτή στον ημιόροφο (τον επισκεφτήκαμε για τη δουλειά μας).

Ο θόρυβος από την Μητροπόλεως και τα μπαράκια ήταν υποφερτός για εμάς (διαθέτει και εσωτερικά πιο ήσυχα δωμάτια).


10 ευρώ για καφέ, γλυκό στο Ble (γωνία Αγ. Σοφίας και Γεωργίου Σταύρου) και στο προχωρημένης αισθητικής TOMS Flagship Store (Τσιμισκή 22). Με κέρασαν κι έναν καφέ στο roof garden του Electra Palace στην πλατεία Αριστοτέλους (τέλεια θέα, κάτω του μετρίου το service και κακής ποιότητας ο καφές του, Dimello - κρίμα).



8 ευρώ για φαγητό από τη μεγάλη ποικιλία αλμυρών πιάτων  - βάζω ότι μου γυαλίζει στο μάτι- στο Ble. Προσοχή: τα πιάτα του είναι πιατέλες και καθώς το μάτι δε χορταίνει με τίποτα υπάρχει κίνδυνος να παραγεμίσετε το πιάτο και να παραφουσκώσετε το λογαριασμό. Κάθε φαγητό ή σαλάτα ζυγίζεται καθώς τιμολογούνται διαφορετικά. Οι τιμές είναι ανά 100 γραμμάρια, μην μπερδεύεστε. (Μετά την επίσκεψή μου έμαθα ότι υπήρχε μεγάλο θέμα με τους εργαζόμενους στην επιχείρηση - αν το ήξερα δε θα πήγαινα).


10 ευρώ στο ΖΥΘΟΣ στα Λαδάδικα (Κατούνη 5) - μοιράστηκα ένα κύριο πιάτο και μια σαλάτα και αφήσαμε και κάτι στο πιάτο.


 
10 ευρώ για 50ml άρωμα "My Burberry" από το αρωματοπωλείο ZONIOU (Μητροπολίτου Ιωσήφ 17) - δεν ξέρεις τι να πρωτομυρίσεις... Μπορεί κανείς να τα παραγγείλει και μέσω internet ΕΔΩ 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου