Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Τι είναι το Pokemon Go;


Όλοι έχουμε ακούσει ή διαβάσει για την καινούρια φρενίτιδα: την επιστροφή των Pokemon στο προσκήνιο με τη μορφή πλέον ενός παιχνιδιού για κινητά, το Pokemon Go. To παιχνίδι της Nintendo επέστρεψε προσαρμοσμένο στην καινούρια πραγματικότητα των smartphones, ενώ θεωρείται το ταχύτερο αναπτυσσόμενο ηλεκτρονικό παιχνίδι. Το παιχνίδι έγινε viral με ελάχιστη προώθηση και μηδαμινό διαφημιστικό προϋπολογισμό.
   
Το POKEMON GO είναι ένα δωρεάν mobile game που ενσωματώνει τους ψηφιακούς χαρακτήρες του παιχνιδιού Pokemon στον φυσικό κόσμο δημιουργώντας ένα περιβάλλον επαυξημένης πραγματικότητας, χρησιμοποιώντας το GPS του smartphone συνδυαστικά με την τεχνολογία AR (Augmented Reality). Έτσι δημιουργείται ένα περιβάλλον που εμπεριέχει στοιχεία του πραγματικού κόσμου και του εικονικού όπου μαζί με virtual αντικείμενα, πληροφορίες και εικόνες γίνεται ακαταμάχητα προκλητικό για τους λάτρεις του παιχνιδιού. Οι παίχτες κυκλοφορούν σε δρόμους, κτήρια και μνημεία όπου τους καθοδηγεί η εφαρμογή προκειμένου να εντοπίσουν και να πιάσουν τα Pokemon.


Μνημεία, εκκλησίες και νεκροταφεία έχουν γίνει στάσεις (PokéStops) στις οποίες οι παίχτες σταματούν για να μαζέψουν θησαυρούς, όπως φίλτρα, pokéballs και αυγά Pokémon. Επίσης στα PokéStops και σε άλλα σημεία μπορείς να συναντήσεις τα pocket monsters, όπου υπάρχουν και "γυμναστήρια" για την εκπαίδευσή τους!  Με τη βοήθεια της εφαρμογής περπατάς και μόλις λάβεις ειδοποίηση, αιχμαλωτίζεις το εικονικό τερατίδιο προκειμένου να γίνεις "κορυφαίος εκπαιδευτής" Pokemon!  Αν είσαι καλός παίκτης αποκτάς δύναμη, γίνεσαι το αφεντικό του "γυμναστηρίου" της περιοχής και λαμβάνεις μέρος σε μάχες!

Bad news: Το μουσείο του Ολοκαυτώματος στις ΗΠΑ αντιμετωπίζει σοβαρό θέμα καθώς έχει μετατραπεί σε στάση του Pokémon Go. Ο Andy Hollinger σχολίασε πως “δεν επιτρέπεται ένα μνημείο αφιερωμένο στα θύματα του Ναζισμού να υπηρετεί τέτοιους σκοπούς”. Επίσης, παίχτες του παιχνιδιού αναστάτωσαν το νεκροταφείο του Evansville, Indiana καθώς ποδοπατούσαν τις ταφόπλακες όλο το βράδυ. 



Η εφαρμογή κυκλοφόρησε στις 6 Ιουλίου '16 σε Αμερική, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, αναστατώνοντας τις αγορές. Απο το προηγούμενο Σάββατο 16/7 διατίθεται και στη χώρα μας.
Να μη σας πω που έχει εκτιναχθεί η μετοχή της εταιρίας!

Η τεράστια επιτυχία της εφαρμογής θα επιβεβαιώσει τη στροφή της εταιρίας στο κόσμο του mobile-gaming. Το Pokemon Go μπορεί να ανοίξει το δρόμο και για τη μεταφορά άλλων αγαπημένων και πετυχημένων τίτλων της εταιρίας όπως το Zelda, Mario, Donkey Kong σε mobile AR περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου