Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Dogsquare για ευτυχισμένους σκυλοϊδιοκτήτες



2 Έλληνες φίλοι δημιούργησαν μια εφαρμογή για κινητά που εξυπηρετεί εμάς που έχουμε και αγαπάμε τα σκυλιά. Ο Μίλτος Σκουντριάνος και ο Δημήτρης Μωραϊτης ξεκίνησαν να φτιάξουν μια χρήσιμη εφαρμογή για κινητά όμως η αγάπη τους για τα ζώα και το κενό που υπάρχει στην αγορά τους οδήγησαν στην σύλληψη και πραγμάτωση του Dogsquare.
Πολλοί από εμάς έχουμε άγνοια για τις πραγματικές ανάγκες κίνησης του σκύλου μας. Έτσι καταλήγουμε είτε στο να εξαντλήσουμε το ζωντανό μας (και εμάς) είτε να του κάνουμε μικρότερη βόλτα απ' αυτήν που χρειάζεται η ράτσα και η ηλικία του. Με την εφαρμογή Dogsquare μας "λύνονται" τα πόδια. Ήδη πάνω από 7.000 χρήστες iOS έχουν εγγραφεί!

Τι κάνει η εφαρμογή;
1) Η εφαρμογή Dogsquare καταγράφει την απόσταση που έχει διανύσει ο σκύλος κατά τη διάρκεια της βόλτας του και η οποία μέσω ενός ειδικού αλγόριθμου (ενσωματωμένου στο λουρί του ζώου), δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να γνωρίζει την καθημερινή δραστηριότητα που χρειάζεται ο σκύλος του υπολογίζοντας τη ράτσα, την απόσταση, τον καιρό, την ηλικία και το μέγεθος του. Έτσι όσο ασκείται ο σκύλος σου, η ειδική μπάρα ενέργειας που εμφανίζεται στην εφαρμογή γεμίζει και σου δείχνει τι ποσοστό ενέργειας (Dogfuel) έχει καλύψει ο σκύλος.

2) Η εφαρμογή Dogsquare σου δίνει τη δυνατότητα να κοινωνικοποιηθείς. Μέσω της εφαρμογής μπορείς να δεις γύρω σου ποιοι άλλοι χρήστες βγάζουν βόλτα τα σκυλιά τους, να συνομιλήσεις μαζί τους, να βρεις πάρκα, να βρεις ένα pet shop, γενικώς όλα αυτά που μπορεί να απασχολούν έναν σκυλοϊδιοκτήτη.



3) Λειτουργεί σα βάση πληροφοριών καθώς καταχωρούνται δεδομένα που αφορούν τα σκυλιά όπως: κτηνίατροι, μεταφορείς σκυλιών, ξενοδοχεία σκύλων κλπ. Αυτές οι πληροφορίες μπορεί να έχουν και φωτογραφίες, σχόλια και αξιολογήσεις.

4) Τελευταίο και μοναδικό: δημιουργείται βάση δεδομένων για χαμένους και κακοποιημένους σκύλους! Ο καθένας μας μπορεί να κάνει εγγραφή και να καταχωρήσει οτιδήποτε θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο.
Δείτε το βιντεάκι για παν ενδεχόμενο ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου