Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Shima: τα high tech γυαλιά του μέλλοντος

                                                 Οι σκελετοί γυαλιών της Shima

Τα έξυπνα γυαλιά τα πρωτοείδαμε από την Google. Όμως είχαν τα θεματάκια τους: αν κάποιος δεν είχε καλή όραση θα έπρεπε κάθε φορά να τα "πειράζει", η τιμή υψηλή και ο σχεδιασμός έφερνε σε λίγο χοντροκοπιά.
Η εταιρία Laforge Optics, που ιδρύθηκε το 2013, πρότεινε ένα κατά πολύ βελτιωμένο μοντέλο γυαλιών. Μαζεύοντας τα απαραίτητα κεφάλαια από την πλατφόρμα Indiegogo, βγάζει στην αγορά τα καλύτερα "smart" γυαλιά στην τιμή των 590$.


Τα γυαλιά Shima  είναι μοναδικά επειδή το σύστημα απεικόνισης είναι σχεδόν αόρατο σε αντίθεση με αυτό των γυαλιών της Google, και επιπλέον μπορείς να τα έχεις και με συνταγή γιατρού πλήρως προσαρμοσμένα στις δικές σου ανάγκες όρασης! Συνδέεται με το κινητό σου τηλέφωνο και όλες οι πληροφορίες είναι στο οπτικό σου πεδίο! Έτσι απλά. Ακουμπώντας τους βραχίονες των γυαλιών αποκτάς τη δυνατότητα να συνδεθείς με το κινητό σου, να δεις ειδοποιήσεις, να ακούσεις μουσική, να απαντήσεις σε μια κλήση, να τραβήξεις βίντεο, να πάρεις φωτογραφία! Όλα αυτά στην κανονική λειτουργία!

Η δυναμική λειτουργία λειτουργεί όταν βρίσκεσαι σε κίνηση, πχ τρέξιμο, όπου σταματούν άλλες ενημερώσεις και σου δίνονται οδηγίες - κάτι σαν gps, ή σου δείχνει σε πόση ώρα θα φτάσεις στον προορισμό σου ή μια προεπισκόπηση των μελλοντικών δυσκολιών του δρόμου που ακολουθείς καθώς επίσης πληροφορίες σχετικά με τις επιδόσεις σου (πόσο γρήγορα τρέχεις). Όλα αυτά στο οπτικό σου πεδίο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου