Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Ενίσχυση τοπικών επιχειρήσεων. Μια καινούρια ιδέα εφαρμόζεται.

Μια καταπληκτική ιδέα, που άρχισε μόλις να εφαρμόζεται στην Μεγάλη Βρετανία, θα μπορούσε να βρει έδαφος και στη χώρα μας. Οι μικρές επιχειρήσεις έχουν ανάγκη από τονωτικές ενέσεις. Καλή η παγκοσμιοποίηση της αγοράς αλλά το να λες και να ακούς τα κουτσομπολιά της γειτονιάς έχει άλλη χάρη! Ας μην κρυβόμαστε. Εξάλλου σε όλους αρέσει η προσωπική εξυπηρέτηση. Μας διευκολύνει όταν ο μαγαζάτορας γνωρίζει τα γούστα μας και μας προτείνει τα κατάλληλα προϊόντα. Ξέφυγα και επανέρχομαι!


Μια καινούρια ιστοσελίδα που ονομάζεται "Near Street" προσφέρει στους Βρετανούς βιβλιοαναγνώστες τη δυνατότητα να εντοπίσουν το κοντινότερο βιβλιοπωλείο που διαθέτει τον τίτλο του βιβλίου που τους ενδιαφέρει. Η διαδικασία είναι απλή:
  1. Γράφεις τον ταχυδρομικό σου κωδικό και τον τίτλο του βιβλίου που σε ενδιαφέρει
  2. Η ιστοσελίδα σου εμφανίζει το κοντινότερο βιβλιοπωλείο που διαθέτει αντίτυπο του βιβλίου
  3. Βάζεις τα παπούτσια και πηγαίνεις να το αγοράσεις ή το παραγγέλνεις και σου έρχεται σπίτι μέσα στην επόμενη ώρα! Τόσο απλά.
Αυτό δυνητικά θα επιφέρει πλήγμα στην Amazon, η οποία έχει "σκοτώσει" πολλά μικρά ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία.


Φυσικά οι δημιουργοί της ιστοσελίδας σκοπεύουν να εμπλουτίσουν και με άλλα προϊόντα και μικροεπιχειρήσεις την σελίδα τους.
Επιστροφή στον τοπικισμό; Γιατί όχι;
Προσωπικά αγοράζω βιβλία από τοπικό βιβλιοπωλείο και αν δεν διαθέτει το βιβλίο που θέλω μου το φέρνει την άλλη μέρα. Σταμάτησα και να ψωνίζω από το υπερτιμημένο ZARA.

1 σχόλιο:

  1. Είναι πολύ θετικό που υπάρχουν τέτοιες πρωτοβουλίες για τις μικρές επιχειρήσεις. Έχω κι εγώ μία μικρή επιχείρηση και έχω απευθυνθεί στην εταιρεία που έχει βοηθήσει από την ίδρυση της επιχείρησής μου έως και σήμερα, για να με βοηθήσει σχετικά με τα αναπτυξιακά προγράμματα έχουν βγει https://www.revivalsa.com/anaptyxiaka-programmata-w-53155

    ΑπάντησηΔιαγραφή