Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Κόλπα... κουζίνας!

Παρακάτω θα διαβάσετε  κάποιες καταπληκτικές λύσεις σε καθημερινά ζητήματα που προκύπτουν στην κουζίνα σας. 
Τα συγκέντρωσα και σας τα μεταφέρω, γιατί οι γνώσεις πρέπει να μοιράζονται!

Κάντε τα φρέσκα λαχανικά σας να διαρκέσουν περισσότερο
Είναι πολύ απλό, αρκεί μόνο να βάλετε μερικές χαρτοπετσέτες στο ράφι του ψυγείου προκειμένου να απορροφήσουν την υπερβολική υγρασία και να επιβραδυνθεί η διαδικασία σήψης.


Σιγουρευτείτε ότι τα αυγά είναι φρέσκα
Αν δεν είστε σίγουροι ότι αγοράσατε φρέσκα αυγά, βάλτε τα σε ένα μπολ γεμάτο με νερό. Τα φρέσκα αυγά θα βυθιστούν, ενώ τα χαλασμένα θα επιπλεύσουν. 

Εμποδίστε την καστανή ζάχαρη να γίνει σκληρή και να θρυμματίζεται εύκολα
Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να διατηρείτε την καστανή ζάχαρη στο ψυγείο για να μην σκληρύνει. Αν όμως έχει ήδη γίνει σκληρή, τότε μπορείτε να την μαλακώσετε τοποθετώντας τη σε μια σφραγισμένη σακούλα με μια φέτα φρέσκο ψωμί και μήλο. Τα αποτελέσματα θα σας καταπλήξουν.

Εμποδίστε το αλάτι να σκληρύνει
Είναι πολύ απλό αλλά αποτελεσματικό: απλώς βάλτε λίγους κόκκους ρυζιού μέσα στο αλάτι. Το ρύζι απορροφά την υγρασία και έτσι εμποδίζει το αλάτι να γίνει σκληρό.

Εμποδίστε το τυρί να ξεραθεί
Αν το τυρί ξεραίνεται πολύ γρήγορα, τα εξωτερικά τμήματα σκληραίνουν και συρρικνώνονται δημιουργώντας μεγάλες και βαθιές ρωγμές σε όλη την επιφάνεια, τότε δοκιμάστε το παρακάτω απλό τέχνασμα: τρίψτε πάνω στο τυρί λάδι ή βούτυρο. Αν χρησιμοποιήσετε το βούτυρο, πιέστε το βαθιά μέσα στις ρωγμές και τρίψτε το στις διαχωρισμένες άκρες.



Διατηρήστε το βούτυρο φρέσκο
Aποθηκεύστε το στην κατάψυξη. Το βούτυρο μπορεί να παραμείνει εκεί για περισσότερο από 6 μήνες. 

Κάντε το κρυσταλλωμένο μέλι να αποκτήσει ξανά το φυσικό του χρώμα
Γνωρίζετε ότι το μέλι είναι η μόνη τροφή στον κόσμο που δεν χαλάει. 
Ωστόσο, αν κρυσταλλώσει, τοποθετήστε το βάζο με το μέλι σε ζεστό νερό μέχρι να γίνει διαυγές και έτσι θα λυθεί το πρόβλημά σας.

Τι να κάνετε αν σας έπεσε πολύ αλάτι στη σούπα
Σε αυτή την περίπτωση προσθέστε μερικές ωμές πατάτες ή μήλα στη σούπα για να απορροφήσουν το επιπλέον αλάτι. Στη συνέχεια, βράστε τη για 10 λεπτά και βγάλτε τη από τη φωτιά. Μετά αφαιρέστε τις πατάτες ή τα μήλα από τη σούπα. Αν αυτό το τέχνασμα δεν είναι αποτελεσματικό, τότε θα πρέπει να προσθέσετε λίγη ζάχαρη ή ξύδι.

Τι να κάνετε αν το κρέας έχει πολλές ίνες
Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να μαρινάρετε το κρέας με τα ακόλουθα συστατικά: μπύρα, ξύδι ή χυμό ντομάτας, λεμόνι, παπάγια ή ανανά. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτά τα συστατικά περιέχουν ένζυμα ή οξέα, τα οποία θα σας βοηθήσουν να καταναλώσετε το κρέας πιο εύκολα. Αν δεν δείτε αποτελέσματα, τότε κόψτε μαλακά το κρέας με το μαχαίρι για την πίτσα.

Βελτιώστε τη γεύση του καμένου γάλακτος
Αν σας καεί το γάλα, προσθέστε μια πρέζα αλάτι και η άσχημη μυρωδιά θα εξαφανιστεί.

Κάντε τα φρούτα σας πιο ώριμα
Αν θέλετε να κάνετε τα φρούτα σας να ωριμάσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας, βάλτε τα σε μια χάρτινη σακούλα και τοποθετήστε μέσα ένα μήλο. Το μήλο επιταχύνει τη διαδικασία ωρίμανσης.

Απαλλαγείτε από τη δυσάρεστη μυρωδιά των πλαστικών δοχείων
Τα πλαστικά δοχεία απορροφούν συνήθως τις άσχημες μυρωδιές ακόμα και μετά το πλύσιμο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα γεμίσετε με εφημερίδες για να απορροφήσουν την άσχημη μυρωδιά και βεβαιωθείτε ότι τα έχετε πλύνει πριν τα χρησιμοποιήσετε.

Σώστε το καμένο σας τηγάνι
Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε ένα καμένο τηγάνι είναι να το πασπαλίσετε με λίγη μαγειρική σόδα και 4-5 κουταλάκια του γλυκού αλάτι. Στη συνέχεια ρίξτε αρκετό νερό και αφήστε το όλη τη νύχτα. Την επόμενη μέρα, πλύντε το. Θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα.

Ο καλύτερος τρόπος να καθαρίσετε τον ανοξείδωτο χάλυβα
Απλώς βάλτε λίγο οινόπνευμα σε ένα πανί και καθαρίστε την περιοχή που θέλετε.

Γυαλίστε τα χάλκινα αντικείμενα
Χρησιμοποιείστε κέτσαπ. Ναι, σωστά διαβάσατε. Απλώς απλώστε λίγη κέτσαπ και καθαρίστε το χάλκινο αντικείμενο με ένα κομμάτι ύφασμα. Θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου