Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Πήγα στο Amanzoe (7/16)


                                                Αμάν ... αυτή είναι ζωή.

Ο μικρός παράδεισος του Amanzoe είναι μάλλον από τα καλύτερα πράγματα που μπορεί ο άνθρωπος να αγοράσει με χρήματα είτε αγοράζοντας μια βίλα είτε διαμένοντας για λίγες ημέρες είτε καταναλώνοντας τα προϊόντα ή και τις υπηρεσίες του. Τοποθετημένο στη μέση του πουθενά, κοντά στο Κρανίδι, σε ένα συνηθισμένο για τα ελληνικά δεδομένα λόφο με θέα θάλασσα, οι αρχιτέκτονες και οι landscapers έκαναν θαύματα. Νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε άλλο κόσμο. Η ηρεμία του τοπίου - φυσικού και τεχνητού - σε κάνει να ξεχνιέσαι και να νοιώθεις μια γαλήνη εσωτερική. Το υδάτινο στοιχείο, οι ελιές, οι λιτοί κίονες, το λευκό μάρμαρο, το ξύλο, τα βότανα, η lounge μουσική και η εξαιρετική υποδοχή - εξυπηρέτηση συνηγορούν στο να έχεις μια αξέχαστη εμπειρία.


Δίκιο έχουν οι πλούσιοι και οι επώνυμοι που το προτιμούν. Φυσικά και δεν είδα κανέναν θαμώνα στην καφετέρια - μπαρ όπου κάθισα καθώς το ξενοδοχείο φημίζεται για την ασφάλεια και τη διακριτικότητα ΟΛΩΝ. Επισκέπτρια ήμουν, με ειδική άδεια μπήκα, για καφέ πήγα. Το χειροποίητο κεντημένο άσπρο λινό πετσετάκι, τα "λειώνουν στο στόμα" cookies από το pastry shop τους (φέρτε μου κι άλλα παρακαλώ), το άψογο φιλικό service είναι συνδυασμός ακαταμάχητος. Εξάλλου αυτή είναι και η κύρια φιλοσοφία όλων των ξενοδοχείων Amanzoe: να σε κάνουν να αιστανθείς όσο πιο άνετα και υπέροχα μπορείς.



Δεν υπήρχε κανένα άδειο κατάλλυμα από τα 38 που διαθέτουν κι έτσι δεν κατάφερα να έχω προσωπική άποψη των ιδιαίτερων προσφερόμενων χώρων. Λειτουργεί από Μάρτιο ως Νοέμβριο, η μέση τιμή "δωματίου" είναι 1.700 και κάτι ψιλά ευρώ, 4 άτομα προσωπικό ανά επισκέπτη και μπορείς να ικανοποιήσεις το άδειο σου στομάχι σε 3 εστιατόρια που έχουν διαφορετική κουζίνα (τα γεμιστά κοστίζουν 28 ευρώ ενώ από την ασιατική κουζίνα τα sushi rolls γύρω στα 30 ευρώ).
 
Λίγο πριν φύγουμε με άδεια χέρια αλλά με γαλήνια ψυχή, είδα κάποιους χαρούμενους ένοικους να προσέρχονται στο κατάστημα με τα εγχώρια χειροποίητα πολυτελή, αλλά προσιτά, αντικείμενα πόθου. Έλληνες σχεδιαστές ρούχων, υποδημάτων, τσαντών και κοσμημάτων διαθέτουν τα είδη τους σε πραγματικά προσιτές τιμές (πχ. χειροποίητη δερμάτινη γυναικεία τσάντα μεγάλου μεγέθους με αρκετές λεπτομέριες προς 350 ευρώ!).


Νά' μαι καλά να ξαναπάω για να γεμίσω τις μπαταρίες μου. Η τελευταία φωτογραφία είναι από το εσωτερικό της βιβλιοθήκης (προσέξτε το ύψος της πόρτας!).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου