Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Εσείς τι κάνετε με μια παγοθήκη?

Είστε από αυτούς που πιστεύουν οτι οι παγοθήκες είναι μόνο για παγάκια?
Λοιπόν, σας ενημερώνω οτι είστε...παλιάς σχολής! 
Οι παγοθήκες εκμοντερνίστηκαν και αφήνονται στα ταλαντούχα χέρια σας για να μεγαλουργήσουν.

Σας έχω εδώ μερικές σουπερ ιδέες...

Σούσι Λαδώστε ελαφρά το εσωτερικό κάθε παγοκύστης και γεμίστε τις με ειδικό ρύζι για σούσι. Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος, ξεφορμάρετε το ρύζι προσεκτικά και καλύψτε κάθε κομμάτι με μικρά κομμάτια σολομού, τόνου, γαρίδες ή φέτες αβοκάντο. Ένα πράγμα είναι σίγουρο: αυτό το έξυπνο -και οικονομικό- ορεκτικό θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας!

Κύβοι ντομάτας  Αν έχετε ανοίξει μια κονσέρβα ντομάτας και δεν χρησιμοποιήσατε όλο το περιεχόμενο της, μην το πετάξετε: αποθηκεύστε την υπόλοιπη σε παγοκύστες και να φτιάξετε τα δικά σας αυτοσχέδια παγάκια ντοματοχυμού τα οποία θα είναι πάντα έτοιμα για χρήση. Βάλτε στον πάγο ακόμα και τη σάλτσα που σας περίσσεψε (π.χ. από τα μακαρόνια, το κοκκινιστό, κ.ά.).

Shake it  Aπολαύστε ένα νόστιμο και θρεπτικό σέικ μπανάνας. Ρίξτε το αγαπημένο φρούτο στο μπλέντερ με λίγο γάλα ή άπαχο γιαούρτι και πολτοποιήστε το μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Στη συνέχεια, αδειάστε το σε μια παγοθήκη και βάλτε το στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει. Την επόμενη φορά που θέλετε να απολαύσετε ένα ελαφρύ και γευστικό σέικ, απλά χτυπήστε μια μπανάνα στο μπλέντερ, αδειάστε την σε ένα ποτήρι και, τέλος, προσθέστε τα παγάκια που έχετε φτιάξει και απολαύστε ένα δροσιστικό σπιτικό σέικ.



Παγωμένος καφές 
(Για μένα που αγαπώ τον καφέ φίλτρου, αυτό το "κολπο" είναι κορυφαίο!) Ετοιμάστε τον καφέ σας (φίλτρου) κανονικά και στη συνέχεια γεμίστε με αυτόν τις παγοκύστες. Την επόμενη φορά που θα θελήσετε ένα λαχταριστό φλιτζάνι καφέ φίλτρου, προσθέστε αυτά τα παγάκια στο ποτήρι σας. Αντί να τον αραιώσουν, θα τον κάνουν πιο δυνατό, δροσερό και νόστιμο! Αντίστοιχα, μπορείτε να κάνετε το ίδιο με τους χυμούς που σας έχουν περισσέψει.

Λεμόνι στον πάγο Σας περίσσεψε χυμός λεμόνι; Βάλτε τον σε μια παγοθήκη, παγώστε τον και αποθηκεύστε τον για να τον χρησιμοποιήσετε στη μαγειρική. Με ποιον τρόπο; Μπορείτε να τον προσθέστε ατόφιο σε κάποιο ζεστό πιάτο ή να τον χτυπήσετε στο μπλέντερ για να τον χρησιμοποιήσετε σε διάφορες μαρινάδες και σάλτσες - κι όλα αυτά χωρίς να χάσει κανένα από τα πολλά θρεπτικά στοιχεία του!


Παγωμένο γεύμα Σας έχει μείνει η κρέμα του μωρού, ή φρουτόκρεμα ή τα πολτοποιημένα λαχανικά που του δώσατε το μεσημέρι και δεν σας πάει η καρδιά να τα πετάξετε. Αντί να μπείτε στο πειρασμό να τα βάλετε στο δικό σας πιάτο, δεν έχετε παρά να τα αδειάσετε σε μια παγοκύστη. Τοποθετήστε τα στην κατάψυξη κι αποψύξτε τα την επόμενη μέρα για να συμπληρώσετε με αυτό το ήδη υπάρχον μενού του μικρού σας.
Τελικά οι παγοθήκες είναι φτιαγμένες για να μας κάνουν οικονομία! 
Συμφωνείτε?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου