Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Καλές συνήθειες ύπνου

Οι καλές συνήθειες ύπνου έχουν επίπτωση στην υγεία μας. Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές σε μόνιμη βάση ρυθμίζεται το βιολογικό μας ρολόι και έτσι απολαμβάνουμε έναν καλό ποιοτικό ύπνο.
  1. Πηγαίνετε για ύπνο την ίδια ώρα κάθε μέρα ακόμα και τα Σαββατοκύριακα. Προσπαθείτε να ξυπνάτε κάθε μέρα περίπου την ίδια ώρα για να ρυθμιστούν οι βιολογικοί σας ρυθμοί.
  2. Κάνετε το υπνοδωμάτιό σας ιδανικό χώρο για ύπνο. Τι χρειάζεται; Ένα πολύ καλό στρώμα και μαξιλάρι, δροσερή ατμόσφαιρα και κουρτίνες που δεν τις διαπερνά το φως του ήλιου.
  3. Υιοθετήσετε μια χαλαρωτική ρουτίνα. Ένα ζεστό μπάνιο, ένα μασάζ, ένα ζεστό ποτήρι γάλα ή ένα αφέψημα βοηθούν στο να χαλαρώσετε.
  4. Αν απολαμβάνετε τη μεσημεριανή ξεκούραση φροντίστε να μην κοιμηθείτε πάνω από 20 λεπτά. Αυτό θα σας ξεκουράσει αλλά δε θα σας "κλέψει" από το βραδινό σας ύπνο.
  5. Προσέξτε τη διατροφή σας. Φάτε κάτι ελαφρύ για βράδυ, περιορίστε αλκοόλ και κάπνισμα. Ξαναδιαβάστε την ανάρτηση για τις τροφές κατά της αϋπνίας στις 7/1/15.
  6. Προσπαθείτε κάθε μέρα να ασκείστε όχι όμως κοντά στην ώρα του ύπνου. Η συχνή άσκηση βοηθάει το σωστό ύπνο.
  7. Προτιμήστε το διάβασμα από την τηλεόραση ή τον υπολογιστή. Οτιδήποτε έχει έντονο φως ή εναλλασσόμενες εικόνες δημιουργεί ένταση.
Στρώστε φρεσκοπλυμένα σεντόνια, φορέστε χουχουλιάρικες πυτζαμούλες και απολαύστε έναν ήρεμο ύπνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου