Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

TIZ, το ελληνικό App για φλερτ

Κάθε μέρα μαθαίνω για όλο και περισσότερους ανθρώπους που γνώρισαν το σύντροφό τους μέσα από τις διάφορες διαδικτυακές πλατφόρμες γνωριμιών ή μέσω κοινωνικών δικτύων.
    Στιγμιότυπο iPhone 1
  • 50χρονη Φίλη μου γνώρισε την ιδανική εξωσυζυγική της σχέση. Φυσικά κι αυτός είναι παντρεμένος.
  • 42χρονη Αγγλίδα καλλιέργησε φιλία με 48χρονο Γάλλο για 1 χρόνο μέσω διαδικτύου. Μετά αποφάσισαν να συναντηθούν, ερωτεύτηκαν, ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο παρέα και τώρα - 10 χρόνια μετά την πρώτη τους επαφή - είναι ακόμα μαζί.
  • 45χρονος γνώρισε 28χρονο πριν από 2 χρόνια και είναι ακόμα μαζί.
Και άλλες περιπτώσεις θα μπορούσα να αναφέρω. Μάλλον έχει κοινωνιολογικό ενδιαφέρον και χρίζει ψυχολογικής ανάλυσης το πως επιλέγεις κάποιον στα "σκοτεινά" και όχι κάποιον που τον γνωρίζεις δια ζώσης.

Στιγμιότυπο iPhone 2Η είδηση είναι ότι υπάρχει πλέον το TIZ, το ελληνικό App για φλερτ. Έρχεται να καλύψει το κενό ανάμεσα στο snapchat και του φλερτ του tinder. Η στιγμιαία επαφή -instant connection- είναι το όπλο της εφαρμογής αυτής. Το πλεονέκτημά του είναι στην αμεσότητα και στη γοητεία του πραγματικού χρόνου. Ένας εύκολος και διασκεδαστικός τρόπος να μιλήσεις με έναν άγνωστο που σου έκανε κλικ δίπλα σου.
  
Πως λειτουργεί: Ο χρήστης στέλνει το Tiz του, στην ουσία μία selfie φωτό, σε χρήστες του App που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Αυτοί ειδοποιούνται με push notification για το tiz κι έχουν στη διάθεσή τους 4 λεπτά χρόνο για να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους. Η λίστα με τους ενδιαφερόμενους χρήστες επιστρέφει στον αρχικό αποστολέα, ο οποίος επιλέγει με ποιον θα επικοινωνήσει. Κάθε πρωί διαγράφεται το ιστορικό της προηγούμενης ημέρας.
Δημιουργός του είναι ο Κρίτων Ρούντος. Η εφαρμογή βρίσκεται στον αέρα από τα τέλη Μαΐου και έχουν καταγραφεί ήδη περισσότερα από 9.000 tiz, 20.000 μηνύματα και περίπου 2.300 συνδέσεις. Η εφαρμογή είναι για iOS και θα ακολουθήσει και η Android έκδοση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου