Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Φόρτιση αυτοκινήτου ενώ κινείται!

 electric-car-charge-road-highways-england-1

Όταν διαβάζω τέτοιες ειδήσεις πάντα σκέφτομαι το ίδιο πράγμα: άλλοι πάνε μπροστά κι εμείς πάμε πίσω. Θα ήθελα να ζω σ' ένα κράτος που θα έκανε έργα για να βελτιώσει την καθημερινή μου ζωή. 

Από το Ηνωμένο Βασίλειο έρχεται η είδηση ότι η "Highways England" κάνει δοκιμές προκειμένου να δοκιμαστεί η τεχνολογία που θα φορτίζει τα ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα χωρίς αυτά να διακόπτουν την κίνησή τους. Τα αυτοκίνητα θα εφοδιαστούν με ασύρματη τεχνολογία προκειμένου να δοκιμάσουν το κατά πόσο αποδοτικός είναι ο εξοπλισμός παραγωγής ηλεκτρομαγνητικού πεδίου, που θα είναι "θαμμένος" κάτω από το οδόστρωμα. Στις δοκιμές θα αναπαράγουν τις συνήθεις συνθήκες ενός αυτοκινητόδρομου για τη λωρίδα "φόρτισης".
Ο υπουργός μεταφορών Andrew Jones δήλωσε: " Η δυνατότητα της επαναφόρτισης των αυτοκινήτων χαμηλών εκπομπών ρύπων, προσφέρει καταπληκτικές δυνατότητες. Η κυβέρνηση ήδη έχει δεσμεύσει 500 εκ. Λίρες για τα επόμενα 5 χρόνια προκειμένου η Αγγλία να μπορέσει να εφαρμόσει αυτήν την τεχνολογία που θα δώσει ώθηση στις δουλειές και ανάπτυξη σ' αυτόν τον τομέα". 

Το 2013 στην πόλη Gumi της νότιας Κορέας, η τεχνολογία αυτή εφαρμόστηκε σ' έναν δρόμο μήκους 12 χλμ. Ο δρόμος αυτός επέτρεπε σε ειδικά λεωφορεία να φορτίζονται χωρίς να είναι απαραίτητη η στάση. 
Για περισσότερες πληροφορίες πατείστε ΕΔΩ.

electric-car-charge-road-highways-england-5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου