Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

STOP στις αρνητικές σκέψεις

Το φετινό καλοκαίρι είναι για μένα αποκαλύπτικό... 
Διάβασα, μίλησα με νέους φίλους (που σίγουρα δεν ήρθαν τυχαία στη ζωή μου) και όλα τώρα μπήκαν σε ένα καινούργιο μονοπάτι. Τα παρακάτω που θα διαβάσετε δεν είναι ουτοπικά και μπορεί να αλλάξουν τη ζωή σας αν και εσείς είστε πρόθυμοι και ώριμοι να το κάνετε..
Έχω ένα φίλο πολύ επιτυχημένο επαγγελματικά και προσωπικά που όσα χρόνια τον γνωρίζω (και είναι πολλά) μου επαναλαμβάνει κάθε φορά που μιλάμε οτι ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ. 
Κι ας αρρώστησε, 
κι ας έχασε χρήματα, αυτός συνέχιζε και συνεχίζει στο ίδιο μοττο. 

Κάποτε γελούσα μαζί του και νόμιζα οτι ήταν ονειροπαρμένος. 
Τώρα καταλαβαίνω...
Η σκέψη μας επηρεάζει την συμπεριφορά μας, την διάθεση μας, τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα, τις πράξεις και τις αντιδράσεις μας στο περιβάλλον. 

Η δύναμη του μυαλού αποτελεί το δεύτερο δυνατότερο εργαλείο μας, μετά από την δύναμη της ψυχής η οποία μπορεί σε πολλές καταστάσεις να μας δώσει ακόμα και υπεράνθρωπη θέληση ή υπεράνθρωπες δυνάμεις. Πρέπει λοιπόν να είμαστε προσεχτικοί για το τι σκεφτόμαστε και πως το σκεφτόμαστε!


Οι εικόνες που προέρχονται από την σκέψη μας, πολλές φορές παίρνουν σάρκα και οστά μέσα στο μυαλό μας και είτε μας φοβίζουν, είτε μας δίνουν την δύναμη να δημιουργήσουμε, είτε μας εμπνέουν, είτε μας κάνουν να ονειρευόμαστε.

Πως μπορούμε να κάνουμε ριζικές αλλαγές στη ζωή μας;

Οι αλλαγές στην ζωή μας είναι εφικτές μόνο όταν μπορούμε να ελέγχουμε την σκέψη μας, να φιλτράρουμε τον αρνητισμό και να προβάλλουμε μόνο τα θετικά και την ομορφιά που περιέχει η ζωή μας. Αυτή είναι η δύναμη της σκέψης μας!

Μπορούμε, εκτός από θετικές σκέψεις να κάνουμε δημιουργικές σκέψεις. 

Να προγραμματίζουμε, να σχεδιάζουμε και να βάζουμε στόχους για το αύριο. Παράλληλα, με την δύναμη της δημιουργικής σκέψης μπορούμε να επηρεάσουμε και τους γύρω μας. Να τους εμψυχώσουμε, να τους εμπνεύσουμε, να τους δώσουμε κίνητρα. Μπορούμε να εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας να σκέφτεται δημιουργικά.

Ξεκινώντας από τα απλά, καθημερινά πράγματα που έχουμε στο πρόγραμμα μας, μπορούμε σε πρώτο στάδιο να οργανώνουμε τη σκέψη μας για το πως θα υλοποιήσουμε αυτά που έχουμε να κάνουμε.

Σε δεύτερο στάδιο, προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για απλουστεύσουμε και να διευκολύνουμε τις καθημερινές μας υποχρεώσεις πράγμα που θα έχει σαν αποτέλεσμα την εξοικονόμηση του προσωπικού μας χρόνου που είναι απαραίτητος για την προσωπική μας βελτίωση.

Στο τρίτο στάδιο, μπορούμε να διοχετεύσουμε την δύναμη της σκέψης μας στο να οραματιστούμε τα επόμενα βήματα στην ζωή μας, στις προσωπικές μας σχέσεις στην καριέρα μας και στην οικογένεια μας.

Οι σκέψεις που έχουμε μοιραστεί με άλλους ανθρώπους, τους προδιαθέτουν θετικά ή αρνητικά απέναντι μας, τους δημιουργούν αισθήματα σεβασμού ή αγάπης, συναισθήματα θυμού. Οι σκέψεις μας δημιουργούν δράση και αντίδραση και στον ψυχικό μας κόσμο αλλά και στον κόσμο που μας περιβάλλει.

Ονειρευτείτε! Η δύναμη της σκέψης σας μπορεί να σας μεταφέρει σε κάποια υπέροχη στιγμή που νιώθατε ευτυχισμένοι! Σας μεταφέρει ήχους, χρώματα, μυρωδιές, ανθρώπους….

Oνειρευτείτε τώρα…πως θα θέλατε να είναι η ζωή σας, η σχέση σας, η δουλειά σας και σκεφτείτε το όσο πιο έντονα μπορείτε με όσο πιο πολλές λεπτομέρειες! Αυτή η σκέψη σας κάνει να νιώσετε όμορφα; Πρέπει να την κάνετε καθημερινά αυτή τη σκέψη, ξανά και ξανά και ξανά!

Εγκαταστήστε λοιπόν ένα καινούργιο λειτουργικό στον εγκέφαλο σας που θα τον κάνει να σκέφτεται πάντα θετικά, θα αγνοεί τους φόβους και δεν θα τους μετατρέπει σε εικόνες, θα αγνοεί τις κακές σκέψεις για πιθανές αποτυχίες και θα τις μετατρέπει σε μια μεγάλη εικόνα επιτυχίας και αυτοπεποίθησης. Θα δείτε ότι με την πάροδο του χρόνου και η ζωή σας θα γίνει πιο όμορφη και θα πλησιάζει την ζωή που ονειρευτήκατε αλλά και η συμπεριφορά σας θα γίνει πιο αποτελεσματική και πιο αποδεκτή από το περιβάλλον σας.

Στο χέρι σας είναι…ή μάλλον στο μυαλό σας

2 σχόλια:

  1. Ειμαι 100% σίγουρη οτι έχεις διαβάσει την "Ουράνια προφητεία"... Σωστά?
    Αντιγόνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστά Αντιγόνη! Μου αρέσει που καταλαβαινόμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή