Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Noi e la Guilia (2015) - κριτική ταινίας


Αποτέλεσμα εικόνας για noi e la giulia criticaΗ ταινία Noi e la Guilia (2015) είναι μια ιταλική σουρεαλιστική κωμωδία που βασίζεται στο βιβλίο Alfa Romeo 1300 and Other Miracles του Fabio Bartolomei. Η ιστορία 3 αποτυχημένων 40άρηδων που αποφασίζουν να συνεργαστούν σε μια αγροτουριστική μονάδα.  Την αρχική ομάδα πλαισιώνουν ένας αμετανόητος κομμουνιστής παραγωγός τηλεοπτικών διαφημίσεων και μια έγκυος. Αργότερα προστίθενται οι διάφοροι μαφιόζοι της περιοχής. Καταλυτικό ρόλο παίζει κι ένας μαύρος - φύλακας άγγελος - που τους βοηθάει σε πολλές δύσκολες στιγμές. Η Guilia, μια Alfa Romeo, αποτελεί το κεντρικό στοιχείο της ταινίας όπου όλα γυρίζουν γύρω της. Περισσότερα για την υπόθεση δε θα πω.

Η ταινία χαρακτηρίζεται από τους γρήγορους διαλόγους της, την πρωτότυπη ιστορία, τις κωμικοτραγικές καταστάσεις και την ωραία φωτογραφία. Η μουσική απλά υπέροχη, οι ηθοποιοί στα καλύτερά τους. Μορφάρες όλοι. Χωρίς σκηνικά και κοστούμια.


Η ταινία εστιάζει σε δύο θέματα σύμφωνα με τον Edoardo Leo:
α) την αλλαγή του τρόπου ζωής, δηλαδή το πως ο καθένας μας μπορεί να ακολουθήσει το σχέδιο Β στη ζωή του - ποτέ δεν είναι αργά - και
β) στο θέμα της προστασίας επί χρήμασι και συγκεκριμένα από την ιταλική Μαφία.

Ο Edoardo Leo, ηθοποιός σε τριπλό ρόλο: έγραψε το σενάριο, έκανε τη σκηνοθεσία και παίζει. Παίζουν οι: Luca Argentero, Claudio Amendola, Claudio Buccirosso, Stefano Fresi και Anna Foglietta.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου