Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Βόλτα στην Καλλιθέα

Καλό είναι που και που να ξεφεύγουμε από τα συνηθισμένα. Να γνωρίζουμε και άλλες γειτονιές της πόλης μας, να συγχρωτιζόμαστε με καινούριο κόσμο, να ανακαλύπτουμε νέα μέρη. Η Καλλιθέα δεν είναι άγνωστη σε μένα όμως αυτή τη φορά ευχαριστήθηκα την αγορά της και τις πλατείες της. Επίσης, λόγω Αυγούστου, μπορούσα να παρκάρω όπου ήθελα. Τι κάναμε; Λίγο απ' όλα. Περπάτημα, χάζι στις βιτρίνες, ψώνια, φαγάκι και φυσικά γλυκό.
Tasos Kantartzis's photo.
Tasos Kantartzis's photo.
Η Νεφέλη αγόρασε με 10 ευρώ ένα χαριτωμένο φορεματάκι από το Secreline, Δαβάκη 53, ένα κατάστημα με ποικιλία ευκολοφόρετων ρούχων σε προσιτές τιμές. Το καλό είναι ότι σε αφήνουν ανενόχλητη να δεις ότι έχει το κατάστημα να σου προσφέρει.

 
Αποτέλεσμα εικόνας για βασιλικος

Εγώ αγόρασα ένα μυρωδάτο βασιλικό με 1,50 ευρώ από το φτηνό και ενημερωμένο φυτώριο Μ.Χατζηιερεμία στην Πλάτωνος 16. Αν πάτε στο φυτώριο ζητείστε το "Σπύρο" - δηλ. τη Σπυριδούλα όπου συνήθως με το κέφι και τα αστεία της σου φτιάχνει τη διάθεση.


Αποτέλεσμα εικόνας για granola

Ο Πέτρος αγόρασε διάφορα βιολογικά προϊόντα για να του φτιάξω granola από το "γλυκάνισος", Πλάτωνος 18 & Φιλαρέτου (άλλη φορά θα σας γράψω τη συνταγή της).
Τώρα κυκλοφορεί και έτοιμη σε διάφορα ξηροκαρπάδικα αλλά καλό είναι να μην αγοράζετε έτοιμη granola ούτε και μπάρες δημητριακών γιατί οι λιπαρές ουσίες που χρησιμοποιούν δεν είναι ότι καλύτερο.

Μια μια βόλτα ως το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και πίσω ενημερωθήκαμε για όλες τις προσφορές που υπάρχουν και καταλήξαμε και με σαγιονάρες από το Uno (έχει τη μεγαλύτερη συλλογή από σαγιονάρες), Λεωφόρος Θησέως 134.

Αποτέλεσμα εικόνας για momo καλλιθεαΠήγαμε για πρώτη φορά στο all day Momo, Σαπφούς 95.  Προσεγμένο περιβάλλον, πολύ ωραίος κήπος, τραπεζοκαθίσματα πάνω στην πλατεία Κύπρου, πολύ καλό service. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΑΤΟ. Φάγαμε 2 μερίδες Hamburger (8,60 ευρώ/η μια) και 1 μερίδα γεμιστά μανιτάρια (4 ευρώ) και σκάσαμε! (3 ενήλικες). Το Momo είναι ιδανικό στέκι για όλη τη μέρα καθώς προσφέρει καφέ και πρωϊνό, αλλά και καταπληκτικά coctail.

Αποτέλεσμα εικόνας για Bakers φουρνοιΓλυκάκι στο -δε χωρά συζήτηση- Bakers, Αραπάκη 90. Μοντέρνος φούρνος με εξαιρετικά αρτοσκευάσματα και γλυκά. Οι τιμές πολύ καλές για την παρεχόμενη ποιότητα και εξυπηρέτηση. Αναζητείστε το και σε άλλες περιοχές, αξίζει. Ηρώων Πολυτεχνείου 16, Ν. Πεντέλη, τηλ. 210 8034082, Αραπάκη 90, Καλλιθέα, τηλ. 210 9518018, Γρ. Αυξεντίου 5-7, Ιλίσια, τηλ. 210 7754730, Λ. Δημοκρατίας 45, Μελίσσια, τηλ. 210 8042548.

Άλλα μαγαζιά απ' όπου έχουμε ψωνίσει άλλες φορές είναι:
  • Γαλακτοπωλείο Οικογένειας Γαϊτανίδη, Γρυπάρη 130, 210 9568807, www.oikogeneia-gaitanidi.gr  για κρέμες, γάλα, γιαούρτι
  •  για καλό μέλι το Μελοπωλείο, Πλάτωνος 5, Αγορά Καλλιθέας, τηλ. 210 9594919, www.melopolio.com
  • για καφεδάκι ή να τσιμπήσεις κάτι - πάντα φρέσκο - το Creme Royale, Λεωφ. Ελευθερίου Βενιζέλου 136 & και Μαντζαγριωτάκη, (αν σας ενοχλεί ο θόρυβος, ανεβείτε στο μπαλκόνι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου