Ένας ταϊβανέζικος φούρνος παρασκευάζει ένα από τα πλέον περίεργα ψωμιά στον κόσμο.
Το ψωμί-καρπούζι αποτελεί σήμα-κατατεθέν του καταστήματος, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες προκειμένου να παρακινήσει τους μικρούς -αλλά και μεγάλους- φίλους του να καταναλώνουν ψωμί. Το καρπούζι αποτελεί αγαπημένο φρούτο στη χώρα και μάλιστα οι καλλιεργητές έχουν κατά καιρούς πειραματιστεί μαζί του, δημιουργώντας περίεργα σχήματα καρπουζιού, πέρα από το κλασικό στρογγυλό.
Το ψωμί παρασκευάζεται με απόλυτα ασφαλή υλικά, με φυσικές χρωστικές ουσίες που δίνουν το πράσινο χρώμα στην κόρα και το κόκκινο στην ψίχα του ψωμιού, ενώ για τους σπόρους χρησιμοποιούνται σταφίδες. Αν και δεν μοιάζει τόσο ελκυστικό στην όψη, τουλάχιστον για τους δυτικούς, το ψωμί αυτό κάνει θραύση ανάμεσα στους ντόπιους και το αρτοποιείο δεν προλαβάινει να φουρνίζει!
Το μόνο που σκέφτομαι είναι οτι τελικά αυτό που μετράει είναι μια ...νέα ιδέα!
Όταν διαφοροποιείσαι από τα τετριμένα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τα καταφέρεις. Βέβαια, αν κάποιος φούρνος στη χώρα μας έβγαζε ένα τέτοιο ψωμί, σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα ΟΛΟΙ οι φούρνοι θα ακολουθούσαν. Αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση!
Το ψωμί-καρπούζι αποτελεί σήμα-κατατεθέν του καταστήματος, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες προκειμένου να παρακινήσει τους μικρούς -αλλά και μεγάλους- φίλους του να καταναλώνουν ψωμί. Το καρπούζι αποτελεί αγαπημένο φρούτο στη χώρα και μάλιστα οι καλλιεργητές έχουν κατά καιρούς πειραματιστεί μαζί του, δημιουργώντας περίεργα σχήματα καρπουζιού, πέρα από το κλασικό στρογγυλό.
Το ψωμί παρασκευάζεται με απόλυτα ασφαλή υλικά, με φυσικές χρωστικές ουσίες που δίνουν το πράσινο χρώμα στην κόρα και το κόκκινο στην ψίχα του ψωμιού, ενώ για τους σπόρους χρησιμοποιούνται σταφίδες. Αν και δεν μοιάζει τόσο ελκυστικό στην όψη, τουλάχιστον για τους δυτικούς, το ψωμί αυτό κάνει θραύση ανάμεσα στους ντόπιους και το αρτοποιείο δεν προλαβάινει να φουρνίζει!
Το μόνο που σκέφτομαι είναι οτι τελικά αυτό που μετράει είναι μια ...νέα ιδέα!
Όταν διαφοροποιείσαι από τα τετριμένα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τα καταφέρεις. Βέβαια, αν κάποιος φούρνος στη χώρα μας έβγαζε ένα τέτοιο ψωμί, σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα ΟΛΟΙ οι φούρνοι θα ακολουθούσαν. Αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου