Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Ιδέες για Πασχαλινά αυγά

Δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να βάψεις ή να διακοσμήσεις τα πασχαλινά αυγά. Ο καθένας ανάλογα με το γούστο και την κουλτούρα του μπορεί να διασκεδάσει αυτήν την αρχαία παράδοση μετατρέποντας τα αυγά σε όμορφα και συμβολικά έργα τέχνης.
Σύμφωνα με τα έθιμά μας, τα αυγά βάφονται την Μεγάλη Πέμπτη και τα τσουγκρίζουμε μετά την Ανάσταση. Αν θέλετε να πρωτοτυπίσετε ή να το διασκεδάσετε, να κάποιες εύκολες ιδέες:

Wrap An Egg In An Old Tie And Boil In Water With VinegarWrap An Egg In An Old Tie And Boil In Water With VinegarΤυλίξτε με εμπριμέ ύφασμα ωμά αυγά και βράστε τα μέσα σε ξύδι. Στη φωτογραφία έχουν χρησιμοποιήσει παλιές γραβάτες. Είναι κι αυτό μια μορφή ανακύκλωσης.



Glue Dried Flowers And Boil Eggs With Onion PeelsGlue Dried Flowers And Boil Eggs With Onion PeelsΚολλήστε όσα αποξηραμένα λουλούδια ή φύλλα φυτών θέλετε στα ωμά αυγά (γίνεται και με νερό το κόλλημα), τυλίξτε τα με τούλι ή με κομμάτι από καλσόν και βράστε μέσα σε νερό που θα έχει θρυμματισμένα ξερά φύλλα κρεμμυδιού. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον μαϊντανό ή το σπανάκι για πράσινο χρώμα, την παπαρούνα για ανοιχτό κόκκινο, το παντζάρι για σκούρο κόκκινο και τη ζαφορά για κίτρινο χρώμα.

Cover Egg With Glue And Dip In SprinklesCover Egg With Glue And Dip In Sprinkles


Βράστε πρώτα τα αυγά, μετά περάστε τους κόλλα και ρίξτε σε ένα μπολ με μικρές μπιλίτσες, χάντρες ή με τα πολύχρωμα μικρά ζαχαρωτά που καλύπτουν τα τρουφάκια.






Keep Adding Water To The PigmentsKeep Adding Water To The PigmentsΑγοράστε τις ειδικές βαφές που είναι κατάλληλες για βάψιμο αυγών. Βράστε τα αυγά και μετά σε ποτήρι, καλύτερα πλαστικό για να το πετάξετε μετά, βάλτε λίγη βαφή. Αφήστε τα για λίγη ώρα, μετά προσθέστε λίγο νερό, αφήστε τα πάλι για λίγο και επαναλάβετε έως ότου καλυφθούν εντελώς. Το όλο κόλπο είναι η σταδιακή αραίωση της βαφής έτσι ώστε να ανοίγει το χρώμα. Η διαδικασία είναι απλή αλλά το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό!

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ:
  • Μπορείτε να τυλίξετε γύρω από το ωμό αυγό ένα σπάγκο ή ένα λαστιχάκι έτσι ώστε μετά το βάψιμο να μείνει μια άσπρη γραμμή.
  • Τα αυγά τα πλένουμε πριν τα βράσουμε.
  • Χρόνος βρασμού τα 5 με 6 λεπτά από τη στιγμή που το νερό κοχλάζει και φυσικά χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας.
  • Αφού τα βάψετε, αφήστε τα πάνω σε εφημερίδα να στεγνώσουν.
  • Αν θέλετε να γυαλίζουν, αλείψτε τα με λαδωμένο βαμβάκι ή πανάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου