Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Τσιπούρα στα μικροκύματα

Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπούραΟ αδερφός μου, που είναι εργένης αλλά εκτιμάει το καλό φαγητό, κάνει διάφορα πειράματα. Λόγω περιορισμένου χρόνου, χρησιμοποιεί τον φούρνο μικροκυμάτων και για μαγειρική. Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της συνταγής με ψάρι είναι τόσο η ταχύτητα όσο και η έλλειψη ψαρίλας στο σπίτι, μια μυρωδιά που όλοι απεχθανόμαστε.

Υλικά:
  • 1 τσιπούρα καθαρισμένη από λέπια και εντόσθια 
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • αλάτι, πιπέρι, λεμόνι, λίγο λάδι για να αλείψουμε το ψάρι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανού ή σέλινου ή άνηθου ή κορίανδρου ή μίγμα διάφορων μυρωδικών
Εκτέλεση:
  1. Τοποθετούμε το ψάρι σ' ένα πυρέξ (αν χρειαστεί κόβουμε την ουρά ή το κεφάλι για να χωράει καλύτερα). 
  2. Βάζουμε κάτω τις ροδέλες του κρεμμυδιού, μετά το αλειμμένο με λάδι ψάρι, αλατοπιπερώνουμε, από πάνω τα ψιλοκομμένα πράσινα μυρωδικά και τα περιχύνουμε με λίγο χυμό λεμονιού. 
  3. Σκεπάζουμε με το ειδικό σκεύος για μικροκύματα ή με ένα άλλο πυρέξ - να μην εφάπτεται τέλεια γιατί έτσι δε θα φεύγει ο ατμός - και ψήνουμε την κάθε πλευρά για 4 λεπτά στους 750 βαθμούς.
Τα μυρωδικά - το είδος και η ποσότητα - είναι προαιρετικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κι άλλο είδος ψαριού.
Προσοχή: όταν το γυρίσουμε στην άλλη πλευρά να προσέξουμε μη μας διαλυθεί καθώς το ψάρι όταν ψήνεται ξεκολλάει το κρέας από τα κόκαλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου