Υλικά:
- 1 τσιπούρα καθαρισμένη από λέπια και εντόσθια
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- αλάτι, πιπέρι, λεμόνι, λίγο λάδι για να αλείψουμε το ψάρι
- 1/2 ματσάκι μαϊντανού ή σέλινου ή άνηθου ή κορίανδρου ή μίγμα διάφορων μυρωδικών
- Τοποθετούμε το ψάρι σ' ένα πυρέξ (αν χρειαστεί κόβουμε την ουρά ή το κεφάλι για να χωράει καλύτερα).
- Βάζουμε κάτω τις ροδέλες του κρεμμυδιού, μετά το αλειμμένο με λάδι ψάρι, αλατοπιπερώνουμε, από πάνω τα ψιλοκομμένα πράσινα μυρωδικά και τα περιχύνουμε με λίγο χυμό λεμονιού.
- Σκεπάζουμε με το ειδικό σκεύος για μικροκύματα ή με ένα άλλο πυρέξ - να μην εφάπτεται τέλεια γιατί έτσι δε θα φεύγει ο ατμός - και ψήνουμε την κάθε πλευρά για 4 λεπτά στους 750 βαθμούς.
Προσοχή: όταν το γυρίσουμε στην άλλη πλευρά να προσέξουμε μη μας διαλυθεί καθώς το ψάρι όταν ψήνεται ξεκολλάει το κρέας από τα κόκαλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου