Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Παρίσι - 5η ημέρα

Το επίσημο πρόγραμμα έγραφε ελεύθερη ημέρα. Όμως το Grefis Holidays μας είχε έκπληξη!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για St Germain des PresΞενάγηση στο Μουσείο αρωμάτων Fragonard, 9 rue Scribe, 75009, 9ο διαμέρισμα. Εκτός από τα αρώματα και τα μπουκάλια, ρωτήστε οπωσδήποτε για το επάγγελμα της "μύτης". Θα ακούσετε πράγματα που δεν τα βάζει ο νους σας!

Περπάτημα στα γραφικά σοκάκια της συνοικία των Γάλλων St Germain des Pres, 6ο διαμέρισμα (περάσαμε κι από το πιο παλιό εστιατόριο το Procope του 1686!).

Αποτέλεσμα εικόνας για Παναγία των Παρισίων

Διασχίσαμε στα γρήγορα την ψιλοβρώμικη συνοικία Cartier Latin, 5ο διαμέρισμα, με τα σουβλατζίδικα για να πάμε για ξενάγηση στην Παναγία των Παρισίων. Αν λιβανίζουν κι έχει πολύ κόσμο δε θα την απολαύσετε.





Για το τέλος επίσκεψη στην επιβλητική Μονμάρτη, 18ο διαμέρισμα (αν πετύχεις λειτουργία θα ακούσεις φωνές αγγέλων καθώς όλες οι μοναχές που ψέλνουν είναι σοπράνο).

Αποτέλεσμα εικόνας για montmartre parisΣτο δρόμο για την εκκλησία θα βρεις:
-  ολόφρεσκα μοσχοβολιστά κουλουράκια στο La Cure Gourmande, 8 rue Steinkerque, 75018 PARIS. Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε και τα άλλα καταστήματα που έχει.  
- κατάστημα με ευκολοφόρετα οικονομικά γυναικεία ρούχα ρούχα,  Nina Kentosa, δίπλα στα μπισκότα (έχουν το ίδιο νούμερο).
- Le Petit Trianon, 80 boulevard Rochechouart - 75 018 Paris, καφέ και εστιατόριο με ζωντανή ορχήστρα

Πληροφορία της τελευταίας στιγμής. Εκεί κοντά, στο 9ο διαμέρισμα είναι το  Bouillon Chartier, αυθεντική γαλλική κουζίνα με ΠΟΛΥ οικονομικές τιμές, 7 rue du Faubourg Montmartre | 75009 Paris, 9ο διαμέρισμα.

Επιστροφή, με απογευματινή πτήση της Air France, στην Αθήνα αργά το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου