Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Green Soap - ΑΜΚΕ "Καθαρά Χέρια"

Μιλάμε για ανακύκλωση σαπουνιών. Όλα αυτά τα μικρά υπολείμματα των σαπουνιών που ΟΛΟΙ πετάμε μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν! Σκεφτείτε μόνο τα σαπουνάκια των ξενοδοχείων που καταλήγουν στα σκουπίδια! Επικροτώ οποιαδήποτε μορφή ανακύκλωσης ή επαναχρησιμοποίησης υλικών. Αντί να καταλήγουν στα σκουπίδια και να μολύνουν το περιβάλλον, με κατάλληλη επεξεργασία μεταμορφώνονται σε κάτι χρήσιμο.

Τα «Καθαρά Χέρια-Clean Hands» (www.cleanhands.gr) είναι μια Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία η οποία συλλέγει με κάθε πρόσφορο και νόμιμο τρόπο τα υπολείμματα σαπουνιών από τα ξενοδοχεία και έπειτα από την -κατάλληλη επεξεργασία- τα μετατρέπει σε ολοκαίνουρια σαπούνια και τα προσφέρει σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες καθώς και σε αναπτυσσόμενα κράτη προστατεύοντας την υγεία τους.

Η δράση της  ξεκίνησε το 2012 στο νησί της Κω, από μια ομάδα με κοινωνικά «ευαίσθητους» πολίτες, βασιζόμενη στην ιδέα ότι σε περίοδο βαθιάς κρίσης και ύφεσης δεν υπάρχει ανάγκη μονάχα για τρόφιμα αλλά και για βασικά είδη ατομικής υγιεινής.

Βοηθώντας τους ανθρώπους να απολαμβάνουν περισσότερο τη ζωή  μέσα από ποικίλες δράσεις προωθεί την πρόληψη, την εκπαίδευση, την επαναχρησιμοποίηση, την ανακύκλωση και γενικότερα τη βιώσιμη διαχείριση των αποβλήτων, των φυσικών πόρων, του νερού και της ενέργειας καθώς και τη βιώσιμη ανάπτυξη σε Τοπικό, Εθνικό, Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο.
Κύριο μέλημά της είναι η προστασία του περιβάλλοντος, η στήριξη των ευπαθών ομάδων, η προστασία της υγείας  και η πιστή τήρηση της σχετικής νομοθεσίας που διέπει την διαχείριση των στερεών αποβλήτων και δη της εναλλακτικής διαχείρισης χρησιμοποιημένων σαπουνιών.

25η Απριλίου 2015 έκανε την επίσημη πρώτη η ΑΜΚΕ ( Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία) "ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ" στο υποκατάστημά της στην Αθήνα, Αγίας Θέκλας 13 και Ισαύρων, Ίλιον, Αθήνα. Θα τους βρείτε στα: 210 2690148  και στο 6933 339735

Πως μπορείτε να βοηθήσετε:
Ατομικά: με 25 ευρώ το χρόνο ή με εθελοντική εργασία
Ομαδικά: αν είστε μια ομάδα (πχ. φίλοι, σχολείο, εταιρία) από 10 έως 30 άτομα δείτε ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου