Υλικά:
- 250 γραμ. βούτυρο
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γραμ.)
- 1 πακέτο και μισό από απλά μπισκότα (τύπου πτι-μπερ)
- 5 κ.σ. κακάο
- τριμμένα καρύδια ή αμύγδαλα ή φουντούκια 150 - 200 γραμμάρια
- 1 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ όποια γεύση προτιμάτε- αν το κάνετε για παιδιά μη βάλετε
Ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο. Μόλις λιώσει το χύνω σε μεγάλο μπολ και προσθέτω το ζαχαρούχο γάλα, το κονιάκ, το κακάο και τους ξηρούς καρπούς. Ανακατεύω καλά και προσθέτω τα μπισκότα χοντροκομμένα στο χέρι. Ανακατεύω πάλι. Το μείγμα μας είναι έτοιμο.
Τοποθετούμε σε μακρόστενη φόρμα κέικ αλουμινόχαρτο και από πάνω αντικολλητικό χαρτί ή μεμβράνη, προσέχοντας να περισσεύουν αρκετά από τα πλάγια. Αδειάζουμε το μείγμα και το κλείνουμε σφιχτά. Το παγώνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Όταν πρόκειται να το σερβίρουμε το βγάζουμε από τη φόρμα και το αλουμινόχαρτο, το αφήνουμε 10 λεπτά, το κόβουμε και σερβίρουμε. Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα μπορείτε να ρίξετε λίγους τριμμένους ξηρούς καρπούς ή τριμμένο μπισκότο ή λιωμένη σοκολάτα ή πασπαλίστε απλά με ζάχαρη άχνη.
Καλή όρεξη
Προσοχή: Αν το τυλίξετε σε σκέτο αλουμινόχαρτο θα δεινοπαθήσετε για να το βγάλετε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου