Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Tips καθαριότητας!

Μπήκε η Άνοιξη (επιτέλους)!  
Είναι όμως ο καιρός που πρέπει να ανασκουμπωθούμε και να καθαρίσουμε το σπίτι μας... 
Επειδή φαντάζομαι οτι οι δουλειες του σπιτιού σας κουράζουν -όσο και εμένα-, 
ας το χειριστούμε "πιο επιστημονικά". 
Έψαξα και βρήκα super tips που μας λύνουν τα χέρια, γιατί όπως λένε δεν χρειάζεται κόπος αλλά ΤΡΟΠΟΣ!


Ντουλάπια
Στα ντουλάπια κουζίνας συσσωρεύεται βρώμiα και μικροβια! Μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα με αυτό το σπιτικό καθαριστικό. Αναμίξτε ένα μέρος  ελαιόλαδο και 2 μέρη μαγειρική σόδα και χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι ή ένα πανί για να καθαρίσετε τα ντουλάπια (ακόμα καλύτερα αποτελέσματα θα έχετε εάν τα τρίψετε με μια παλιά οδοντόβουρτσα)

Πλύνετε τα legos στο πλυντήριο
Τα Lego κομμάτια, κυρίως τα μικρά μπορεί να είναι πηγη μικροβίων .  Έαν  τα καθαρίσετε ένα προς ένα, θα πάρει μέρες. Μπορείτε λοιπόν να τα  βάλετε όλα σε μια τσάντα πλυντηρίου και στο πλυντήριο. Προσθέστε λίγο σαπούνι και στη συνέχεια  απλά αφήστε τα να στεγνώσουν.

Καθαρίστε τα αλατα απο το σιδερο
Πρώτα πασπαλίζουμε αλάτι (χοντρό) πάνω στη σιδερώστρα, μετά ρυθμίζουμε το σίδερο στην υψηλότερη θερμοκρασία  στην επιλογή ατμού και στη συνέχεια απλά  σιδερώνουμε πάνω από το αλάτι. Η βρωμιά κολλάει στο αλάτι και το σίδερο γίνεται καθαρό και λαμπερό


Αφαιρέστε τις τρίχες των κατοικίδιων ζώων με λαστιχένια γάντια.
Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ζευγάρι λαστιχένια γάντια. Περάστε το χέρι σας με το γάντι πάνω από την ταπετσαρία,τους καναπέδες και τα μαξιλάρια και οι τρίχες θα κολλήσουν επάνω στο γάντι.
Εξαφανίστε τις γρατζουνιές στα έπιπλα από ξύλο με το ξύδι και το ελαιόλαδο.
Αν έχετε ένα  ξύλινο τραπέζι γδαρμένο και άσχημο, μην το πετάξετε, γιατί μπορεί ακόμα να σωθεί. Ανακατέψτε ½ φλιτζάνι ξύδι με ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο, βυθίστε ένα πανί στο μείγμα και τρίψτε το πάνω στο ξύλο. Οι γρατσουνιές θα εξαφανιστούν εντελώς και το ξύλο θα μοιάζει με καινούργιο.



Καθαρίστε τον καναπέ  με  αλκοόλ.
Για να καθαρίσετε ένα καναπέ μικροϊνών χρειάζεστε ένα άσπρο σφουγγάρι και αλκοόλ. Ψεκάστε με το αλκοόλ  την λεκιασμένη περιοχή και τρίψτε με το σφουγγάρι. Αφήστε την περιοχή να στεγνώσει. Στη συνέχεια, τρίψτε με μια  βούρτσα την περιοχή. 


Καθαρίστε τη βρύση του μπάνιου με λεμόνι.
Κόψτε ένα λεμόνι στη μέση και τρίψτε τους σκληρούς λεκέδες νερού.


Φτιάξτε το δικό σας καθαριστικό τζαμιών.
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε  νερό, ξύδι και σαπούνι πιάτων. Ανακατέψτε αυτά τα τρία συστατικά και τα παράθυρά σας θα είναι λαμπερά. Επίσης, θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε εφημερίδα. Ψεκάστε τα παράθυρα με το μείγμα, χρησιμοποιήστε ένα λευκό πανί για να τα πλύνετε και στη συνέχεια στεγνώστε τα με την εφημερίδα.


Πώς να καθαρίσετε ένα ξύλο κοπής
Θα χρειαστείτε 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι, 1 φλιτζάνι νερό, ½ λεμόνι, αλάτι ,  ελαιόλαδο  και μια πετσέτα. Σκουπίστε την επιφάνεια κοπής με ένα μείγμα από ξύδι και νερό. Κόψτε ένα λεμόνι , βουτήχτε το στο αλάτι και τρίψτε το ξύλο. Ξεπλύντε με νερό. Στη συνέχεια βυθίστε την πετσέτα στο ελαιόλαδο και με απαλές κινήσεις τρίψτε το ξύλο.


Φτιάξτε το δικό σας καθαριστικό φούρνου.
Για να καθαρίσετε το φούρνο, μπορείτε να αναμείξετε μαγειρική σόδα και ξύδι.Χρειάζεται, επίσης, ένα μπολ και μια σπάτουλα. Ξύστε τα υπολείμματα με τη σπάτουλα.Πασπαλίζουμε μαγειρική σόδα σε όλο το πάτωμα του φούρνου. Στη συνέχεια ψεκάσετε το ξίδι πάνω από τη σόδα . Αφήστε το για 10-20 λεπτά. Τρίψτε με κυκλικές κινήσεις. 


Αφαιρέστε τον ανεξίτηλο μαρκαδόρο με οδοντόκρεμα.
Απλώστε οδοντόκρεμα επάνω στον μαρκαδόρο και τρίψτε με ένα υγρό πανί ή χαρτί κουζίνας. 


Εξαφανίστε τους λεκέδες απο το χαλί.
Ψεκάστε καθαριστικό τζαμιών πάνω στο λεκέ, βάλτε ένα πανί ή πετσέτα πάνω του και σιδερώστε το. Επαναλάβετε έως ότου ο λεκές ξεκολλήσει.


Καθαρίστε τον κάδο απορριμμάτων με παγάκια απο ξύδι και λεμόνι
Για να καθαρίσετε με φυσικό τρόπο τον κάδο  απορριμμάτων σας χρειάζεστε 3-4 φρέσκα λεμόνια και ένα μπουκάλι λευκό ξύδι. Κόβουμε κάθε λεμόνι  σε μικρά κομμάτια. Βάλτε τα κομμάτια σε χωριστές τρύπες στην παγοθήκη. Γεμίστε τη θήκη με άσπρο ξύδι. Παγώστε τους κύβους. Ρίξτε  1 κύβο στον κάδο κάθε βράδυ.Το πρωί αφαιρέστε με χαρτί κουζίνας ότι έχει απομείνει απο μείγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου