Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Παρίσι- Νορμανδία - 4η ημέρα

Αποτέλεσμα εικόνας για deauvilleΣήμερα βγήκαμε εκτός Παρισιού για να πάμε εκδρομή στην Νορμανδία. 2,5 ώρες ταξίδι πέρασαν γρήγορα, με πολύ γέλιο λόγω των ατελείωτων πειραγμάτων του αγαπητού ξεναγού Λάζου προς τον υπομονετικό και συγκαταβατικό οδηγό μας Αποστόλη.

Αποτέλεσμα εικόνας για deauvilleΠρώτη στάση στην Deauville κοσμοπολίτικο θέρετρο,  φημισμένη για το φεστιβάλ κινηματογράφου της και την παραλία με τις καμπίνες των επώνυμων ηθοποιών, όπου έχουν γυριστεί πολλές σκηνές ταινιών του κινηματογράφου. Τα αριστοκρατικά θέρετρα τα καταλαβαίνεις αμέσως από την καθαριότητα, την αρχιτεκτονική των σπιτιών, τα προσεγμένα παρτέρια, τα ακριβά καταστήματα που έχουν ότι μπορεί να βάλει ο νους σου και τέλος από τις λαϊκές τους αγορές (το Σάββατο γίνεται και ήμασταν εκεί) όπου θα βρεις από σπάνιες λιχουδιές μέχρι κασμιρένια πουλόβερ και πουπουλένια μπουφανάκια. 2 ώρες αρκούν για να την περπατήσεις, να πιεις καφέ, να γευθείς θεϊκά γλυκά στο Dupont,  20 Place de Morny, 14800 Deauville και να βρέξεις και τα πόδια σου στη θάλασσα.

Αποτέλεσμα εικόνας για HonfleurΠεράσαμε έξω από την γραφική Τρουβίλ αγαπημένη πόλη των ιμπρεσιονιστών και μέσα από μια καταπράσινη διαδρομή φτάσαμε στην Honfleur, παλιό ψαράδικο χωριό των Βίκινγκς. Η πόλη είναι κουκλίστικη, με όμορφα γραφικά σοκάκια, ωραίο λιμάνι. Αγαπημένος τόπος καλλιτεχνών με πάρα πολλές gallery με έργα τέχνης. Πολλά καφέ και μικρά εστιατόρια παντού. Εδώ θα φάτε φρεσκοψημένα βουτυράτα μπισκότα και κεκάκια καθώς επίσης θα πιείτε και το ποτό της περιοχής το Calvados λόγω μεγάλης παραγωγής μήλων. Ψάξτε τα ταβερνάκια πίσω από το λιμάνι για να ευχαριστηθείτε μαρμίτες με μύδια σε διάφορες γεύσεις που συνοδεύονται από τηγανητές πατάτες (από 10 ευρώ).

Αποτέλεσμα εικόνας για Honfleur church of St catherine Μοναδικό στο είδος του αξιοθέατο η  ξύλινη εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης, κατασκευασμένη από ναυπηγούς. Η στέγη της είναι σαν ανάποδο πλοίο και το καμπαναριό απέναντι από τον δρόμο. Στην εκκλησία λειτουργούν και οι Καθολικοί και οι Προτεστάντες γι αυτό το λόγο είναι χωρισμένη στη μέση με δύο ιερά.


Βράδυ περπάτημα στους πεζόδρομους (στον χάρτη είναι με ροζ χρώμα)του 1ου και του 3ου διαμερίσματος του  Παρισιού. Οι πεζόδρομοι είναι γεμάτοι με κόσμο καθώς λειτουργούν πολλά μπαράκια και καφέ - εστιατόρια. Ενδεικτικά στο 1ο:
- Οδός Rue Pierre Lescot
- Οδός Montorgueil το EXKi (κατάστημα- αλυσίδα με βιολογικά τρόφιμα - φάγαμε μια υγιεινή μηλόπιτα προς 3,95 ευρώ)
- Γωνία οδών Monmarte και Jour στοκατζίδικο της  Zadig and Voltaire, ρούχα must-buy για όποιον ακολουθεί τη Γαλλική μόδα. 30-50% έκπτωση από τις κανονικές τιμές του καταστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου