Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Έχει ενδιαφέρον το τετραήμερο 15-18/5

Ότι τύπος κι αν είσαι, σίγουρα θα βρεις κάτι να σου ταιριάζει. Προτάσεις πολλές...
Υπαίθριες ξεναγήσεις, ομιλίες με διάφορα θέματα, συναυλίες, ξεναγήσεις σε μουσεία, γνωριμία με την παράδοση και άλλα πολλά θα συμβούν από σήμερα. Όλα είναι δωρεάν.

Αύριο είναι η Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων (16/5) και την Δευτέρα (18/5) η Διεθνής Ημέρα Μουσείων. Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων καθιερώθηκε το 1977 από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) με στόχο να αναδειχθεί ο ρόλος των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία. Ο κατάλογος των εκδηλώσεων μεγάλος γιατί περιλαμβάνει μουσεία σε όλη τη χώρα και μπορείτε να τον διαβάσετε ΕΔΩ. Κάποιες ενδιαφέρουσες επιλογές για την Αθήνα έχει το Αθηνόραμα (ΕΔΩ).

Το Atelier του Σπύρου Βασιλείου συμμετέχει με τις δικές του εκδηλώσεις (ΕΔΩ) για να τιμήσει τον μεγάλο καλλιτέχνη που κλείνουν 30 χρόνια από το θάνατό του.

PLACEBO PHARMACY

PLACEBO PHARMACY

15-17/5/15  θα έχουμε την ευκαιρία να τρυπώσουμε - επισκεφτούμε μοντέρνες, κλασσικές, ιδιαίτερες δημιουργίες της αρχιτεκτονικής με το Open House Athens. Ο κατάλογος μεγάλος, περιλαμβάνοντας κτίρια από τον 19ο αιώνα. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς με σκοπό την ανάδειξη και την προώθηση της αρχιτεκτονικής. Για ένα Σαββατοκύριακο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της (ΕΔΩ).

Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα συμμετέχουν21 πόλεις ανά την υφήλιο. Το πρώτο Open House στην Ελλάδα διοργανώθηκε στις 23 - 25 Νοεμβρίου 2012 στη Θεσσαλονίκη και δέχτηκε πάνω από 12.000 επισκέψεις, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει από κοντά την πόλη και την αρχιτεκτονική της.

ΜΠΑΡ ΕΠΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ
Μπαρ στην Κυψέλη -1958
Στόχοι της δράσης Open House Athens είναι καταρχάς η επαφή και εξοικείωση του κοινού με την έννοια της αρχιτεκτονικής, αλλά και η προώθηση της Αθήνας και της χώρας μας γενικότερα στο εξωτερικό, μέσα από το πρίσμα της αρχιτεκτονικής δημιουργίας και του πολιτισμού. Η Αθήνα, όπως κάθε πόλη με μακραίωνη ιστορία, διαθέτει αρχιτεκτονικό πλούτο, έχει να επιδείξει με σημαντικά δείγματα αρχιτεκτονικής από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. To Open House Athens είναι μια μοναδική ευκαιρία κάτοικοι και επισκέπτες της Αθήνας να γνωρίσουν από κοντά την αρχιτεκτονικής της, να κατανοήσουν το δομημένο περιβάλλον μέσα στο οποίο κινούνται, να δουν με μια διαφορετική ματιά την πόλη, να οραματιστούν τις δυνατότητες της.

ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΟΝ ΑΛΙΜΟ
Μια φουτουριστική κατοικία στον Άλιμο (φωτό) έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον μου η οποία χτίστηκε με τις σύγχρονες διεθνής πρακτικές και προδιαγραφές. Μαγνητίζει το βλέμα των διερχομένων καθώς φαίνεται να αιωρείται.Η θέα της θάλασσας σου κόβει την ανάσα. Η αίσθηση όταν βρίσκεσαι στο σπίτι είναι η αίσθηση ότι μπορείς να πετάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου