Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Deli καρβέλι ψωμιού

Αποτέλεσμα εικόνας για γεμιστο καρβελι ψωμιου από Nefeli92
Η Νεφέλη μας το έφτιαξε για πρώτη φορά και δε φάγαμε το φαγητό μας παρά μόνο ψωμί. Το απλό καρβέλι ψωμιού μεταμορφώνεται σε γκουρμέ καρβέλι και εντυπωσιάζει. Πιστέψτε με. Αν το κάνετε μια φορά, θα το εντάξετε για πάντα στα αγαπημένα σας. 10 λεπτά χρειάζεται για το "γέμισμά¨ του και 25 λεπτά για το ψήσιμό του. Είτε ζεστό είτε κρύο είναι πεντανόστιμο.

Υλικά:
  • 1 στρογγυλό καρβέλι ψωμί 500γρ.
  • 200 γρ γραβιέρα Κρήτης ή έμμενταλ ή Gouda  και Mozzarela, μισό-μισό
  • 5 λεπτά κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 70 γρ. βούτυρο Lurpak λιωμένο
  • 1 φλιτζάνι σουσάμι
Εκτέλεση:
 
- Με αιχμηρό μαχαίρι χαράζω το ψωμί οριζόντια και κάθετα έτσι ώστε να δημιουργήσω βαθιές εγκοπές, σχεδόν ως τον πάτο του ψωμιού, όπου θα τοποθετήσω τη γέμισή μου.
- Κόβω το τυρί σε λεπτές φέτες τις οποίες τοποθετώ σε όλες τις εγκοπές όσο πιο βαθιά μπορώ.
- Ρίχνω στο λιωμένο βούτυρο τα κρεμμύδια και το σουσάμι, τα ανακατεύω και βάζω λίγο-λίγο το μίγμα στις εγκοπές με το τυρί. 
- Τυλίγω με αλουμινόχαρτο το καρβέλι μου και το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς. Ανοίγω το αλουμινόχαρτο και ψήνω το ψωμί για άλλα 10 λεπτά για να πάρει ωραίο χρώμα. Έτοιμο. Καλή όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου