Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Σάββατο 23/5 στην Κεντρική Αγορά Αθηνών στο Ρέντη

love your local marketΟι εκδηλώσεις «Αγαπώ την αγορά μου» είναι η ελληνική συμμετοχή στη διεθνή καμπάνια Love Your Local Market 2015 , στην οποία συμμετέχουν 19 χώρες και 2.000 τοπικές αγορές. Στόχος είναι η υποστήριξη των τοπικών αγορών και η ενίσχυση του ρόλου τους στην ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων. 
Με κεντρικό μήνυμα «Τρώμε Σωστά, Ψωνίζουμε στην Αγορά!», επιστρέφουμε στις τοπικές αγορές και εστιάζουμε στην καλή πρώτη ύλη. Στις εγκαταστάσεις της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών στο Ρέντη (Κέννεντυ 1, Αγ. Ιωάννης Ρέντη) γιορτάζουμε τη γαστρονομία μέσα από μια σειρά δράσεων: Live Cooking, γευστικές δοκιμές, εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, διαγωνισμούς, εργαστήρια και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις. Από 16/5 έως 31/5/15.

Τo Σάββατο 23 Μαΐου (10:00-17:00), το Food Truck και ο σεφ Γιώργος Γληνός θα μας συστήσει  τους ποντιακούς γκεζλεμέδες. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να γευτούν γκεζλεμέδες με πατατοσαλάτα, με φέτα από ξύλινο βαρέλι, χορταρικά κ.α. ενώ παράλληλα οι food bloggers Μadame Ginger , Gourmelita και Funky Cook θα κάνουν τα δικά τους "Healthy Street Food", δηλαδή η Madame Ginger θα φτιάξει γκασπάτσο και καγιανά με ντομάτες εποχής, η Funky Cook θα μαγειρέψει κολοκυθοκεφτέδες με κολοκύθια από τους διπλανούς πάγκους και η Gourmelita θα διαλέξει φράουλες, ακτινίδια και γιαούρτι για φρουτοσαλάτες και πεντανόστιμα smoothies.
Δείτε και τα άλλα δρώμενα γιατί μπορεί να σας ενδιαφέρουν. (www.loveyourlocalmarket.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου