Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

«Tetragono» - η Ελληνική πατέντα στα ζυμαρικά

Αποτέλεσμα εικόνας για quotes for pastaΜόνο οι άνθρωποι και οι επιχειρήσεις που δεν μένουν στάσιμοι θα επιβιώνουν. Ορισμένοι άνθρωποι με οράματα εν μέσω κρίσης και επιχειρήσεις με τόλμη κάνουν τη διαφορά και πάνε μπροστά.
Μιλάω για την εταιρία Eurimac ΑΕ και τον κο Σταύρο Κωνσταντινίδη (πρόεδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Eurimac) που επενδύουν για την παραγωγή και προώθηση των νέων προϊόντων τους το ποσό των 500.000 ευρώ!
Η Eurimac ΑΕ, η γνωστή βιομηχανία ζυμαρικών του Κιλκίς, βρίσκεται πίσω από  το τετράγωνο μακαρόνι, μία παγκόσμια πατενταρισμένη καινοτομία. Έτσι  βγάζει στην αγορά πέντε είδη τετράγωνων ζυμαρικών, τα «Tetragono» by Eurimac.

ΜΙΑ ΙΔΕΑ 100% ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για τετραγωνο μακαρονιαΑυτή η πάστα είναι από... άλλη πάστα! Τα Tetragono® ΣΠΑΓΓΕΤΙ (3 είδη), Tetragono® ΠΕΝΕΣ ΡΙΓΕ και Tetragono® ΣΤΡΙΦΤΟ είναι μια πρωτοποριακή πρόταση στα ζυμαρικά! Και είναι μια καθαρά ελληνική πρόταση, από 100% ελληνικά σκληρά σιτάρια. Προϊόν διεθνώς πιστοποιημένης ποιότητας θα ταράξει τα νερά... στην κατσαρόλα μας! Η μακαρονάδα αναβαθμίζεται! Γίνεται τετραγωνάδα και είναι... τετρανόστιμη! (από την ιστοσελίδα τους)


Ποιά τα πλεονεκτήματα του νέου σχήματος;
Αποτέλεσμα εικόνας για τετραγωνο μακαρονια
Σπαγγέτι tetragono με θαλασσινά
  • Συγκρατεί πολύ καλύτερα τη σάλτσα, η μάζα του ζυμαρικού είναι πιο συμπαγής άρα κρατάει καλύτερα στο βράσιμο, ενώ οι γωνίες που έχει το ζυμαρικό δίνουν διαφορετική αίσθηση στον ουρανίσκο έτσι που κανείς απολαμβάνει περισσότερο τη μακαρονάδα.  Επιπλέον, το τετράγωνο ζυμαρικό, είναι ιδανικό για τα εστιατόρια, επειδή αντέχει στο προβράσιμο.
Η Εurimac με τα «tetragono», οπωσδήποτε αποκτά ένα πολύ ισχυρό χαρτί για την εσωτερική αγορά αλλά και τη διεθνή, προϊόντα που θα βγαίνουν μόνο σαν branded.
Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ τις συνταγές των φωτό. Σύντομα θα σας γράψω κι εγώ συνταγούλα τετραεύκολη. Τα αγόρασα από τον Α-Β στην τιμή των 1,05 ευρώ.

Ας γνωρίσουμε καλύτερα την εταιρία:
Η Eurimac, εταιρεία στην οποία συμμετέχει ο ιταλικός όμιλος Euricom, είναι μία δυναμική εξαγωγική βιομηχανία, με το 45% των πωλήσεών της να πραγματοποιείται εκτός Ελλάδος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η βιομηχανία, με μεγάλες εξαγωγές σε πάνω από 45 χώρες σε όλο τον κόσμο, είναι ισχυρή και στην εσωτερική αγορά, παράγοντας για μεγάλες αλυσίδες  super market της χώρας μας προϊόντα private label. Σίγουρα όλοι μας έχουμε δοκιμάσει τα εξαιρετικά προϊόντα τους χωρίς να το γνωρίζουμε καθώς ελάχιστοι διαβάζουμε τα ψιλά γράμματα της συσκευασίας που αφορούν τον παραγωγό. Οι πωλήσεις σε προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας είναι άνω του 50% στο σύνολο των πωλήσεων,  ενώ εκτός ελληνικών συνόρων τα branded προϊόντα έχουν ποσοστό 70% έναντι του 30% των private label. Παράγει 45 κλασικά είδη μακαρονιών!
Η Eurimac, με εγκαταστάσεις στη ΒΙΠΕ Κιλκίς, παράγει περί τους 45.000 τόνους ζυμαρικών όταν η παραγωγική της δυναμικότητα ανέρχεται στους 72.000 τόνους. Το συγκρότημα της Eurimac περιλαμβάνει δύο γραμμές παραγωγής μακρών ζυμαρικών και άλλες δύο κοντών, όλες συνεχούς ροής. Μάλιστα η παραγωγή της υποστηρίζεται από το 2006 και με μύλο επεξεργασίας σκληρού σιταριού δυναμικότητας 260 τόνων ημερησίως και καθιστά τη βιομηχανία 100% καθετοποιημένη ενώ η αποθήκη, που επιτρέπει την απευθείας φόρτωση 8 φορτηγών - containers, έχει 9.500 παλετοθέσεις. Έχοντας και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση κατασκεύασαν λέβητα υπέρθερμου ύδατος ο οποίος λειτουργεί με την καύση φλοιού ρυζιού! Φυσικά είναι πιστοποιημένη με τα πλέον αναγνωρισμένα συστήματα ποιότητας και ασφάλειας στον τομέα των τροφίμων.
Πένες ριγέ tetragono με φέτα και σπανάκι

3 σχόλια:

  1. Φοβερό το μακαρόνι αυτό! Το δοκίμασα και δεν έχει καμία σχέση με τα άλλα. Γεμίζει το στόμα σου, γεμίζει το μάτι σου βρε παιδί μου. Ευχαριστώ που γράψατε γι αυτό κι έτσι το δοκίμασα. Ελένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οτι πιο νοστιμο εχω δοκιμασει...Πριν δυο εβδομαδες γευτηκα τα συγκεκριμενα μακαρονια και απο τοτε τα αναζητω σε καθε σουπερ μαρκετ...Μεγαλο μπραβο στην ελληνικη εταιρια για την προσπαθεια αυτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δυστυχώς ήταν ένα άγευστο προϊόν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή