Φίλη που δεν πετάει τίποτα, βρήκε τρόπο να αξιοποιήσει τις μαυρισμένες μπανάνες που δεν έτρωγαν τα παιδιά της. Έτσι, πειραματίστηκε και έφτιαξε αυτό το κέικ που πάντα πετυχαίνει και φουσκώνει. Είναι ελαφρύ, υγιεινό και δε σε λιγώνει. Το κέικ είναι μαλακό - σαν μαλακιά ζύμη με γεύση μπανάνας.
Προσοχή: στα γλυκά βάζουμε πάντα βούτυρο αγελάδος, ΠΟΤΕ Βιτάμ, και τηρούμε ακριβώς τις αναλογίες διαφορετικά ΔΕΝ πετυχαίνουν.
Μην αγοράζετε τις φθηνές μαυρισμένες μπανάνες των σούπερ μάρκετ.
Υλικά και Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός 125. γρ. βούτυρο με 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη.
Μόλις ασπρίσει το μείγμα ρίχνουμε 2 αβγά ένα-ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε 2 κ.σ. μέλι, 1 βανίλια και 1 κ.γ. σόδα (μαγειρικής) και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ρίχνουμε 1 και 1/2 φλυτζάνι φαρίνα και μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί προσθέτουμε τις μπανάνες( 2-3 ώριμες ψιλοκομμένες).
Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα για κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1/2 ώρα.
Όταν το σερβίρετε μπορείτε να πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη ή να προσθέσετε μια μπάλα παγωτό.
Προσοχή: στα γλυκά βάζουμε πάντα βούτυρο αγελάδος, ΠΟΤΕ Βιτάμ, και τηρούμε ακριβώς τις αναλογίες διαφορετικά ΔΕΝ πετυχαίνουν.
Μην αγοράζετε τις φθηνές μαυρισμένες μπανάνες των σούπερ μάρκετ.
Υλικά και Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός 125. γρ. βούτυρο με 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη.
Μόλις ασπρίσει το μείγμα ρίχνουμε 2 αβγά ένα-ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε 2 κ.σ. μέλι, 1 βανίλια και 1 κ.γ. σόδα (μαγειρικής) και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ρίχνουμε 1 και 1/2 φλυτζάνι φαρίνα και μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί προσθέτουμε τις μπανάνες( 2-3 ώριμες ψιλοκομμένες).
Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα για κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1/2 ώρα.
Όταν το σερβίρετε μπορείτε να πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη ή να προσθέσετε μια μπάλα παγωτό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου