Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

AVOEL - Γκουρμέ κρητικό αβοκάντο

Ο  Μανώλης Λεράκης, μηχανικός από τα Χανιά, το 2008 πήρε την πρωτοβουλία να μετατρέψει τις παιδικές γευστικές του αναμνήσεις σε ένα προϊόν που δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο με βασικό συστατικό του το Κρητικό αβοκάντο.
Με σύνθημα το «Όταν ρισκάρεις δε χάνεις ποτέ» αποφάσισε να κατακτήσει την παγκόσμια αγορά. Αν και το αντικείμενο της επαγγελματικής του δραστηριότητας είναι οι Πιστοποιήσεις Προτύπων Ποιότητας και παράλληλα είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Πολυτεχνείο Κρήτης, εκείνος αποφάσισε να εκμεταλλευτεί στο έπακρον τον θησαυρό που έκρυβε η Κρητική γη.
Μετά από 3 έτη έρευνας, κατάφερε να αναπτύξει μια σειρά προϊόντων βασισμένη στο φρέσκο Αβοκάντο την οποία το κοινό μπορεί να απολαύσει παίρνοντας όλα τα ευεργετικά στοιχεία του φρέσκου πολτού σε ιδιαίτερες γεύσεις Κρητικής & Μεσογειακής Διατροφής.happy

«Καταφέραμε να δημιουργήσουμε τρία εξαιρετικής διατροφικής ποιότητας συνοδευτικά (dip) όπως

  • το Αβοκάντο με Μυρωδικά & Λεμόνι το οποίο συνοδεύει ψαρικά, ζυμαρικά, σαλάτα, σάντουιτς λαχανικών & οστρακοειδή. 
  • Το Αβοκάντο με Φέτα & Ελιά το οποίο χρησιμοποιείται με πατατάκια-νάτσος και μπύρα, συνοδεύοντας κρεατικά, λουκάνικα, στο φαγητό κατσαρόλας (κυρίως κρέας), ή σε σάντουιτς. 
    Αποτέλεσμα εικόνας για AVOEL
  • Το Αβοκάντο με Σοκολάτα (Υγείας) όπου είναι ένα φυτικό – σοκολατένιο άλειμμα φρυγανιάς (με σοκολάτα υγείας), κρέπας, βάφλας ή γλυκών και υποκαθιστά με τον πλέον υγιεινό τρόπο προϊόντα τα οποία παρασκευάζονται από σκόνες και όχι φυτικές πρώτες ύλες» τονίζει ο ιδιοκτήτης της εταιρίας παραγωγής αβοκάντο Μανώλης Λεράκης.
Το ευεργετικό της υγείας των προϊόντων, η καινοτομία «Αβοκάντο με γεύσεις σε συσκευασία βάζου» και η τεχνολογική υπέρβαση έδωσε τη διάκριση στην εταιρία του κου Λεράκη - AVOEL, τον Νοέμβριο του 2014 στη Διεθνή Έκθεση στο SIAL της Γαλλίας, όπου απέσπασε την Παγκόσμια Διάκριση Καινοτομίας.

«Στόχος μου είναι να κάνω γνωστές στο καταναλωτικό κοινό τις ευεργετικές ιδιότητες του αβοκάντο. Πρόκειται για προϊόντα που είναι πλούσια σε ακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία μειώνουν την κακή χοληστερίνη και βελτιώνουν την καλή, παρεμποδίζουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων & του προστάτη, ενώ παρέχουν προστασία από την εκδήλωση καρκίνου του μαστού και συμβάλλουν κατά της φθοράς του αμφιβληστροειδούς χιτώνα του ματιού και του καταρράκτη. Έχοντας μεγάλη περιεκτικότητά σε κάλιο και φολικό οξύ, προστατεύουν τον άνθρωπο από τις καρδιαγγειακές παθήσεις και συμβάλλουν στην καλύτερη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Περιέχουν 18 βασικά αμινοξέα και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, δεν είναι παχυντικά, αλλά πλούσια σε ωφέλιμα για την υγεία βασικά λιπαρά οξέα (EFAs) τα οποία συμβάλλουν στην ρύθμιση του σωματικού βάρους, του μεταβολισμού, στην ορμονική ισορροπία, στην ποιότητα των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών» επισημαίνει ο κύριος Λεράκης.
Τα καινοτόμα προϊόντα εξάγονται σε ευρωπαϊκές χώρες, στις Hνωμένες Πολιτείες Αμερικής, στα HAE (Hνωμένα Αραβικά Εμιράτα), στη Ρωσία και σε άλλες χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου