Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Συλλεκτικά Βιβλία

tempest1
Τα περισσότερα βιβλία τα διαβάζουμε μια φορά. Τα βιβλία της κλασσικής λογοτεχνίας όμως τα διαβάζουμε ξανά και ξανά. Όταν τα βιβλία συνοδεύονται από εικόνες που έχουν φιλοτεχνήσει μερικοί από τους πιο διάσημους ζωγράφους, τότε γίνονται συλλεκτικά και φυσικά ανεκτίμητα. 
Οι  "Limited Editions Club" και "The Folio Society" είναι κάποιοι από τους εκδοτικούς οίκους, που εκδίδουν βιβλία, στα οποία τα αστέρια της τέχνης και της λογοτεχνίας συναντώνται. Για παράδειγμα οι ιστορίες του Joyce και του Shakespeare (The Tempest) με την ματιά του Matisse και του Chagall προσφέρουν μια νέα εκτίμηση για την ικανότητα και την ευφυΐα συγγραφέα και καλλιτέχνη δημιουργώντας βιβλία-όνειρο για κάθε συλλέκτη.

lisistrata1
Ο George Macy, ιδρυτής του εκδοτικού οίκου "Limited Editions Club",  εξέδωσε δύο από τους πιο περιζήτητους και πολύτιμους τίτλους. Τη Λυσιστράτη του Αριστοφάνη, εικονογραφημένη και υπογεγραμμένη απο τον Pablo Picasso το 1934 


lisistrata3lisistrata2

και τον Οδυσσέα του James Joyce, εικονογραφημένο από τον Henri Matisse και υπογεγραμμένο και από τους δύο, το 1935.

ulysses1

Δον Κιχώτης του Θερβάντες με εικονογράφηση του Salvador Dali 
 don1

Αν σας ενδιαφέρει το θέμα ανατρέξτε ΕΔΩ  απ' όπου μπορείτε και να αγοράσετε συλλεκτικά βιβλία με το αντίστοιχο τσουχτερό αντίτιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου