Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

3D Printing - τρισδιάστατη εκτύπωση!


                                   

Πρωτοδιάβασα γι' αυτήν την καινούρια τεχνολογία που θα επηρεάσει πολλούς τομείς της ζωής μας πριν από 3 χρόνια. Πέρσι βρέθηκα στο Science Museum του Λονδίνου όπου υπήρχε έκθεση 3D Printing. Δεν υπάρχουν λέξεις για να σας μεταφέρω το συναίσθημα του δέους που ένοιωσα για αυτή την τεχνολογία. Έβλεπα σ' έναν υπολογιστή ένα τρισδιάστατο αντικείμενο και δίπλα ο εκτυπωτής το δημιουργούσε!
Το 3D printing είναι μια διαδικασία παραγωγής αντικειμένων, η οποία λειτουργεί «προσθετικά».Για να δημιουργήσεις ένα τρισδιάστατο αντικείμενο, στέλνεις ένα ψηφιακό αρχείο-σχέδιο στον εκτυπωτή, ο οποίος στη συνέχεια «χτίζει» το αντικείμενο στρώση-στρώση. Τα πεδία εφαρμογής του είναι πολλά.Μπορείς να φτιάξεις κρανία, οστά, προσθετικά, κοσμήματα, έργα τέχνης, ρούχα, παπούτσια, θήκες κινητού, μακέτες, οδοντόβουρτσες, μπαταρίες. Υπάρχουν εκτυπωτές που βγάζουν μέχρι και σοκολατάκια, και άλλοι που εκτυπώνουν βλαστοκύτταρα!


"Εκτύπωση" πίτσας
 Στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών γίνεται η έκθεση 3D Printing  Μία έκθεση από το μέλλον ... τώρα. Από τις 15 Δεκεμβρίου 2014 έως τις 31 Ιανουαρίου 2015, καθημερινά 12:00-21:00. ΜΗΝ ΤΗΝ ΧΑΣΕΤΕ!
http://www.sgt.gr/uploads/Programme_3Dprinting_final.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου