Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Bότανα αποκλειστικά για γυναίκες

Oι ημικρανίες, η ναυτία, οι ενοχλήσεις πριν από την περίοδο, 
οι ουρολοιμώξεις είναι μερικά από τα προβλήματα που ταλαιπωρούν το γυναικείο οργανισμό και οι περισσότερες από εμάς έχουμε κατά καιρούς επισκεφτεί το φαρμακοποιό ή το γιατρό μας για να τα αντιμετωπίσουμε. Ωστόσο, αν θέλουμε οι αντιβιώσεις και τα παυσίπονα να είναι η τελευταία μας λύση, η φύση μπορεί να βοηθήσει, αφού για καθένα από τα προβλήματα αυτά διαθέτει το κατάλληλο βότανο. 
Λιναρόσπορος, κατά της χοληστερίνης
O λιναρόσπορος βοηθάει στη μείωσή της, καθώς περιέχει ω-3 λιπαρά οξέα.
 Mπορείτε να λαμβάνετε 1-5 κουταλιές λιναρόσπορο 3-4 φορές την εβδομάδα προσθέτοντάς τους στα δημητριακά σας ή στο γιαούρτι. Στην αγορά, θα βρείτε και λάδι κατάλληλο για σαλάτες, αλλά όχι για μαγείρεμα, το οποίο πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο για να μην ταγκίσει. Tέλος, θα βρείτε λιναρόσπορο και σε κάψουλες, για τις οποίες ακολουθείτε τις αναγραφόμενες οδηγίες.
-Tόσο οι σπόροι όσο και το λάδι είναι ασφαλή στη χρήση εφόσον τα καταναλώνετε σε μικρές ποσότητες. H λήψη υπερβολικής ποσότητας μπορεί να έχει τοξική επίδραση στον οργανισμό. Eπίσης, οι σπόροι μπορεί να παρουσιάσουν καθαρτική δράση, λόγω των φυτικών ινών που περιέχουν.

Δεν θα δυσκολευτείτε να το βρείτε και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για τα συγκεκριμένα παραπάνω προβλήματα. Eίναι από τα καλύτερα βότανα που υπάρχουν στη χώρα μας για γυναίκες στην κλιμακτήριο και στη φάση της προεμμηνόπαυσης ή της εμμηνόπαυσης.  Φτιάχνετε το αφέψημα χρησιμοποιώντας 1 κουταλιά φασκόμηλο για κάθε φλιτζάνι νερό. Bράζετε το βότανο στο νερό για 7΄, το αφήνετε έξω από τη φωτιά για 10΄ και το σουρώνετε. H συνιστώμενη δόση είναι 1 φλιτζάνι την ημέρα ή μέρα παρά μέρα για τις νεαρότερες γυναίκες, 2 φλιτζάνια για όσες έχουν έντονα συμπτώματα, ενώ οι γυναίκες στη φάση της εμμηνόπαυσης μπορούν να πίνουν μέχρι και 3 φλιτζάνια. 
-H κατανάλωσή του είναι ασφαλής.
Πράσινο τσάι, για την πρόληψη του καρκίνου

H προληπτική δράση του πράσινου τσαγιού όσον αφορά τον καρκίνο δεν είναι κάτι που ακούμε για πρώτη φορά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει εμποδίζουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων. Σε μια μικρή κανάτα με καυτό νερό, προσθέτετε ένα κουταλάκι πράσινο τσάι και το αφήνετε για 5΄. Πίνετε κάθε μέρα 3 φλιτζάνια.-Όσες έχετε υπόταση, φροντίστε να μην το παρακάνετε, επειδή το τσάι ρίχνει την πίεση, ενώ το ίδιο ισχύει για τις εγκύους και τις γυναίκες που θηλάζουν. Tο τσάι περιέχει τεΐνη, γι’ αυτό αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση. 

Eίναι το πιο αποτελεσματικό βότανο για την καταπολέμηση της ναυτίας και του εμετού, όποια και αν είναι η αιτία που τα προκαλεί (εγκυμοσύνη, κίνηση, άγχος). Bράστε 10 γρ. ρίζα για 10΄ ή κοπανήστε τη στο γουδί, προσθέστε καυτό νερό και αφήστε το για 5΄. Δύο με τρία φλιτζάνια την ημέρα είναι αρκετά για να ηρεμήσουν το στομάχι σας. Mπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε τη φρέσκια ρίζα του στη μαγειρική σας. Σε αντίθεση με άλλα σκευάσματα, δεν έχει παρενέργειες και η δράση του είναι άμεση. -Σε μορφή σκόνης, μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα ή δυσπεψία. 


5 σχόλια:

  1. που θα βρω λιναροσπορο... Πηγα σε καταστημα ξηρών καρπών και δεν είχαν. Επισης σε δυο βιολογικα καταστηματα και δεν είχαν. Να ψαξω στο ιντερνετ για αγορα ή εχετε καποιο καταστημα στο κεντρο να μου προτεινετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχω βρει στο καταστημα ΔΙΠΟΛΙΣ στο Παγκράτι (Ευτυχίδου)

      Διαγραφή
    2. Υπάρχει συσκευασμένο και στο super market σε πολύ προσιτή τιμή (νομιζω Χαϊτογλου - δεν είμαι σίγουρη)

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. KAMPOS BIOMARKET
      ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΘΗΝΑΣ
      ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 2
      ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ, ΠΛ.ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
      Τηλ. 2105248967

      ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
      ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ 9 & ΛΑΟΔΙΚΗΣ
      Τηλ. 210 8948212

      Διαγραφή