Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Τάρτα με μανιτάρια και πράσινη σαλάτα με τα ίδια υλικά

Πρώτο πιάτο ή κύριο πιάτο; Το μόνο σίγουρο πράγμα είναι ότι είναι πεντανόστιμη. Παραθέτω μια ζύμη για βάση τάρτας όμως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έτοιμο φύλο σφολιάτας.

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτογραφια ταρτα με μανιταρια

Ζύμη Τάρτας : Ένα στραγγιστό γιαούρτι TOTAL της ΦΑΓΕ, 1 ΦΑΡΙΝΑΠ και ελαιόλαδο μετρημένο στο κεσεδάκι του γιαουρτιού ως την εγκοπή που κάνει πριν το χείλος του.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε μεγάλο μπολ (η ποσότητα είναι για 2 τάρτες). Την χωρίζουμε σε δύο μέρη (έτσι έχουμε ζύμη και για άλλη μια τάρτα). Την πλάθουμε σαν μπάλα και την ανοίγουμε με τα χέρια μας ή με τον πλάστη πάνω σε λαδόκολλα σε μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από την ταρτιέρα μας. Την αναποδογυρίζουμε στην αντικολλητική ταρτιέρα μας ή σε βουτυρωμένο πυρέξ.

Γέμιση : 400-500 γραμμάρια φρέσκα ψιλοκομμένα μανιτάρια τσιγαρισμένα στο τηγάνι για 2 λεπτά ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 4 λεπτά. Σουρώνουμε τα μανιτάρια.Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά και μετά προσθέτουμε 2 αυγά, 100 γραμμάρια τριμμένο τυρί, αλάτι, πιπέρι. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μίγμα πάνω στη ζύμη. Βάζουμε 100γρ. τριμμένο τυρί από πάνω και περιχύνουμε με 100-150 ml κρέμα γάλακτος την τάρτα μας.

Ψήσιμο : Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 20-30'. Θέλουμε να πάρει ωραίο χρώμα. ΠΡΟΣΟΧΗ: Μόλις τη βγάλουμε ελέγχουμε, ανασηκώνοντάς τη λίγο με ένα μαχαίρι, αν έχει ψηθεί και από κάτω. Αν θέλουμε να ψηθεί λίγο ακόμα, την τοποθετούμε στον πάτο του φούρνου για 5 λεπτά.

Προσωπικά μου αρέσει η μίξη των τυριών όχι όμως η φέτα γι'αυτή τη συνταγή. Καμιά φορά προσθέτω και 2-3 ψιλοκομμένες φέτες bacon. Αν χρησιμοποιήσετε φύλλο σφολιάτας η τάρτα θα γίνει σε χρόνο μηδέν.
Αν αντικαταστήσετε τα μανιτάρια με 4-5 ψιλοκομμένα πράσσα και το τυρί με τριμμένη φέτα θα έχετε και δεύτερη νόστιμη τάρτα.

Σαλάτα: Κόβουμε διάφορα πράσινα λαχανικά και προσθέτουμε μια χούφτα  από τα μανιτάρια μας, τριμμένο τυρί ή τυρί σε μικρά κυβάκια και την περιχύνουμε με βινεγκρέτ (1 μέρος λεμόνι-3 μέρη λάδι και λίγη κρέμα γάλακτος), αλάτι, πιπέρι.

 

1 σχόλιο:

  1. Τη δοκίμασα και είναι πολύ νόστιμη και εύκολη. Ωραία ιδέα η συμπληρωματική σαλάτα. Ευχαριστώ. Περιμένω κι άλλες συνταγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή