Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Κρεμμυδόσουπα

Αποτέλεσμα εικόνας για onion soup photos 

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για κρεμμυδόσουπα, τώρα που ο καιρός επιτάσσει κάτι ζεστό. Μπορείτε να τη συνοδεύσετε με σαλάτα, κρύα πιάτα αλλαντικών ή/και τυριών και φυσικά μοσχοβολιστό ψωμάκι. Η γεύση της σουπίτσας θυμίζει στιφάδο, οπότε αν δεν σας αρέσει το στιφάδο καλύτερα να μην τη δοκιμάσετε. Την είχa πρωτοδοκιμάσει μικρό παιδί στο GB corner και ακόμα θυμάμαι την έκπληξη που μου προκάλεσε η γλυκιά επίγευση που αφήνει το καραμελωμένο κρεμμύδι.

Υλικά για 4 μερίδες
4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά σούπας γεμάτη αλεύρι
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη (κατά προτίμηση καστανή)
 ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα των κρεμμυδιών
1 κύβο κότας (ψυγείου)
1/2 κύβο λαχανικών
1 φύλλο δάφνης 
αλάτι, πιπέρι
1 λίτρο χλιαρό νερό
100 γραμμάρια τριμμένο τυρί (έμμενταλ, γραβιέρα ή ότι άλλο υπάρχει στο ψυγείο)
χωριάτικο ψωμί

Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια στο λάδι και μόλις αρχίζουν να παίρνουν χρώμα ρίχνουμε τη ζάχαρη για να καραμελώσουν. Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατώνουμε και αρχίζουμε να προσθέτουμε χλιαρό νερό. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τους κύβους, ένα φύλλο δάφνης, αλάτι, πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και την αφήνουμε να σιγοβράζει. Σε 15 - 20 λεπτά είναι έτοιμη.
Ψήνετε στο γκριλ φέτες ψωμί πασπαλισμένες με τριμμένο τυρί . Σερβίρετε τη σούπα με τριμμένο τυρί και μια φέτα ψημένου ψωμιού .


1 σχόλιο:

  1. Θα τη δοκιμάσουμε σίγουρα!!! Οτι πρέπει για τις κρύες αυτές μέρες! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή