Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

EatWith - Μοιράζομαι το τραπέζι μου

Το EatWith δημιουργεί μια πρωτότυπη κοινωνική εμπειρία, όπου άτομα μπορούν να επισκέπτονται σπίτια και να δειπνήσουν με τους ιδιοκτήτες τους.
Έτσι, οι ιδιοκτήτες μπορούν εύκολα να βγάλουν μερικά έξτρα χρήματα, αλλά και οι επισκέπτες να απολαύσουν ένα σπιτικό φαγητό, σε χαμηλότερη τιμή απ’ ότι σε ένα εστιατόριο γνωρίζοντας νέο κόσμο. Αυτή η πλατφόρμα λειτουργεί τόσο με τουρίστες όσο και με ντόπιους οι οποίοι δε θέλουν να τρώνε μόνοι τους. Αυτή τη στιγμή μπορείς να πας για σπιτικό φαγητό σε πάνω από 150 πόλεις σε όλο τον κόσμο!
Μια ματιά στην ιστοσελίδα δείχνει ότι το «κάλεσμα» βρίσκεται ήδη ανταπόκριση, με ποικίλες τιμολογήσεις: βραδιά με tapas έναντι 15 ευρώ το άτομο, καντονέζικο πιάτο με 19 ευρώ, μεσανατολική βραδιά με ισραηλινές, λιβανέζικες και ελληνικές γεύσεις, κρασιά και προβολή ταινιών με 27 ευρώ κ.α.
EatWith

Πίσω από αυτή την πλατφόρμα βρίσκεται η Airbnb. Σήμερα απασχολεί περίπου 18 υπαλλήλους και έχει μεταφέρει την έδρα από το Τελ Αβίβ στο Σαν Φρανσίσκο και κατάφερε να συγκεντρώσει fund της τάξεως των 8 εκατ. δολαρίων, μια διαδικασία που συντόνισε η Greylock Partners. Ο Simon Rothman , συνεργάτης της Greylock, δήλωσε μάλιστα τον ενθουσιασμό τους για αυτό το εγχείρημα τονίζοντας τη σημασία δημιουργίας μια τέτοιας πλατφόρμας που ενώνει τους ανθρώπους, τη στιγμή που η τεχνολογία έχει φέρει την αποξένωση και τείνει μάλλον να απομακρύνει τα άτομα, παρά να τα ενώνει.

#About EatWith
We are a passionate community of food lovers and world travelers. EatWith hosts share a talent for making amazing meals and a love for welcoming people into their homes to share them. Join us around the table to experience the most creative, gourmet and handmade meals your city has to offer.#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου