Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Επέκεινα-ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ


Ο Θάνατος και η ζωή μετά στην Αρχαία Ελλάδα

έως 8/2/2015
Οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν τον Θάνατο και τον Ύπνο, δίδυμα αδέλφια.
Στην αρχαιότητα πίστευαν ότι η όψη του ανθρώπου που κοιμάται και του νεκρού έμοιαζαν πολύ μεταξύ τους, έτσι τις προσωποποίησαν ως φτερωτά δίδυμα αδέλφια. Μια εντυπωσιακή χάλκινη κεφαλή Ύπνου ταξίδεψε από το Βρετανικό Μουσείο και παρουσιάζεται στον Ομηρικό Άδη.

Η έκθεση Επέκεινα εξετάζει ένα από τα σημαντικότερα μυστήρια που απασχόλησε και εξακολουθεί να απασχολεί τον άνθρωπο: την τύχη της αθάνατης ψυχής μετά τον θάνατο του φθαρτού σώματος. Η έκθεση παρουσιάζει τα τελετουργικά και τις συνήθειες, καθώς και τις κυρίαρχες αντιλήψεις των αρχαίων Ελλήνων για τη ζωή μετά τον θάνατο από την εποχή των ομηρικών επών έως τον Πλάτωνα.

Η έκθεση χωρίζεται σε 5 ενότητες: Η στιγμή του θανάτου, Έθιμα ταφής, και οι τρεις εκδοχές του Άδη: Ο Ομηρικός Άδης, Ο Βακχικός-Ορφικός Άδης, και Ο Πλατωνικός Άδης. Οι τρεις αυτές εκδοχές αφορούν στις φιλοσοφικές και θρησκειολογικές τάσεις των διαφόρων περιόδων της αρχαίας ελληνικής κοινωνίας. Η έκθεση  παρουσιάζει 120 αρχαία αντικείμενα από 21 μουσεία της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Είσοδος
από Βασ. Σοφίας & Ηροδότου 1








Ξεναγήσεις
(με το εισιτήριο του μουσείου)
Σάββατο & Κυριακή: 11.30 & 14.00







Ωράριο
Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή,
Σάββατο: 10.00-17.00
Πέμπτη:10.00-20.00
Κυριακή: 11.00-17.00
Τρίτη κλειστά
Εισιτήρια













Εισιτήριο: 7€, μειωμένο 3.5€
Ενιαίο εισιτήριο εκθέσεων: 10€

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου