Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Salty Bag

Συνάδελφος κρατούσε μια casual, πολύ ανθεκτική, πολύ όμορφη τσάντα που με εντυπωσίασε!

Έγραφε Salty Bag, όμως η ίδια δεν γνώριζε λεπτομέρειες γι αυτή την μάρκα, καθώς της την είχαν κάνει δώρο.
Έψαξα λίγο στο διαδύκτιο...και ιδού!

Η Salty Bag ιδρύθηκε από τέσσερις νέους ιστιοπλόους και λειτουργεί στην Κέρκυρα από το 2013.   Είναι μία upcycling εταιρεία με στόχο την συλλογή παροπλισμένων ιστιοπλοϊκών πανιών και την μετατροπή σε τσάντες και είδη ταξιδίου.

“Κεντρική φιλοσοφία μας είναι να αναδείξουμε μέσα από αυτόν τον πρωτοποριακό τρόπο τις μοναδικές ιστορίες που συνοδεύουν κάθε πανί (παγκόσμια πρωταθλήματα που κερδήθηκαν και χάθηκαν, φουρτούνες, διάπλους του Ατλαντικού, έναστρες βραδιές στο Ιόνιο Πέλαγος) και οι νέοι ιδιοκτήτες να αποκτούν με αυτόν τον τρόπο ένα ζωντανό κομμάτι ιστιοπλοϊκής ιστορίας δίνοντας νέα πνοή στα πανιά αυτά.
Στο πλαίσιο αυτό, η παραγωγή των τσαντών γίνεται με έμφαση στο upcycling δηλαδή στον επαναπροσδιορισμό της έννοιας του απορρίμματος δίνοντάς του νέα αξία και νέα ζωή. Οι πρώτες ύλες προέρχονται από μικρούς παραγωγούς και η χειροποίητη παραγωγή των Salty Bag γίνεται στην Κέρκυρα στο εργαστήριο της εταιρείας. Πάνω απ’όλα ωστόσο, σκοπός είναι να κάνουμε το καλό όπου μπορούμε, και για τον λόγο αυτό, την άνοιξη του 2014 θα λανσάρουμε τη νέα σειρά την “Road to Rio”. Καταξιωμένοι αθλητές ιστιοπλοΐας θα μας χαρίσουν τα πανιά με τα οποία κέρδισαν Ολυμπιακά μετάλλια και Παγκόσμια Πρωταθλήματα για να φτιάξουμε μία σειρά τσαντών, τα έσοδα των οποίων θα ενισχύσουν την Ολυμπιακή προετοιμασία των Ελλήνων αθλητών που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο το 2016. “

Μπείτε στο site τους αν σας ενδιαφέρει www.saltybag.com

Βρίσκω τα προϊόντα τους εξαιρετικά, αλλά μάλλον... αλμυρά!

2 σχόλια:

  1. Φοβερή επιχειρηματική ιδέα. Μπράβο στα παιδιά και μπράβο και στις συντάκτριες που γράφουν ποικιλία θεμάτων και μας παρουσιάζουν ποικιλία θεμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ.......... ΑΛΛΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή