Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Τhe Shocking...Caro Emerald


Η Caroline Esmeralda van der Leeuw, όπως είναι το πραγματικό όνομα της Caro Emerald, γεννήθηκε στις 26 Απριλίου του 1981 στο Άμστερνταμ. Το 2005 αποφοίτησε από το ωδείο jazz φωνητικής του Άμστερνταμ.
Η αναγνώριση πάντως ήρθε μέσω της πρώτης της μεγάλης επιτυχίας, με τίτλο ''Back It Up''. To single αρχικά προοριζόταν για ένα Γιαπωνέζικο pop γκρουπ, μέχρι το 2008 που προτάθηκε στην Caro Emerald για μια ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση στο Ολλανδικό κανάλι AT5.
Tον Ιούλιο του 2009 κυκλοφόρησε από τη Grandmodo Records και έμεινε στο Ολλανδικό Τοp 40 για 12 εβδομάδες. Το "Back It Up" είναι το single με τις περισσότερες ραδιοφωνικές μεταδόσεις στην Ολλανδία, σημειώνοντας επίσης πωλήσεις άνω των 150.000 αντιτύπων. 
Toν Αύγουστο του 2010 το πρώτο άλμπουμ της Caro Emerald γίνεται τρεις φορές πλατινένιο ύστερα από 28 εβδομάδες στο Albums Top 100 chart της Ολλανδίας. Το ''Deleted Scenes from the Cutting Room Floor'', όπως ονομάζεται το ντεμπούτο άλμπουμ της Emerald, κατάφερε να ξεπεράσει κατά μια εβδομάδα παραμονής ακόμα και το ρεκόρ του κλασικού πια ''Thriller'' του Michael Jackson.
To πρώτο τραγούδι που ξεχώρισε από το εν λόγω άλμπουμ αυτό ήταν το ''A Night Like This'', που επιλέχθηκε ως το επίσημο τραγούδι της τηλεοπτικής καμπάνιας του Martini.

 
Η δεύτερη δισκογραφική της επιτυχία το Τhe Shocking Miss Emerald διαφέρει από τον πρώτο δίσκο, αφού είναι εμπνευσμένο από το στυλ, τον ρομαντισμό, τη φινέτσα και τη νυχτερινή ζωή του Παρισιού. Στο Deleted Scenes From The Cutting Room Floor η Emerald επιρεάστηκε από τον κλασικό Χολιγουντιανό κινηματογράφο και την λάμψη και γοητεία της jazz σκηνής.
Aν δεν έχετε ακούσει και παρακολουθήσει την Caro, αληθινά... χάνετε! Είναι εκπληκτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου