Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

mama Roux για φαγάκι στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας





Μεσημέρι Σαββάτου, με ήλιο και κρύο, στο ζωντανό κέντρο της πόλης μας.Με δύο φίλες αποφασίσαμε να πάμε στο mama Roux, πολυσύχναστο εστιατόριο με ψαγμένη multicultural cuisine. Οι ιδοκτήτες έδωσαν μεγάλη έμφαση στο παιχνίδισμα των γεύσεων, στην επιλογή υπέροχων κεραμικών πιάτων αλλά με απογοήτευσε το στήσιμο του μαγαζιού - ακαλαίσθητο και χωρίς έμπνευση.  Μετά από αναμονή 20 λεπτών βρέθηκε τραπέζι.
Ο κατάλογος μεγάλος - δεν ξέραμε τι να πρωτοδιαλέξουμε. Μας άρεσαν ΟΛΑ.
Σαλάτα Φατούς
Παραγγείλαμε 2 μισές μερίδες σαλάτας:  μία Φατούς, με διάφορα φρέσκα λαχανικά και τυρί τζέμπνε (εβραικό τυρί που πρώτη φορά το δοκίμαζα - σε blind test δε θα καταλάβαινα τι είναι) με βινεγκρέτ που περιείχε και σιρόπι ροδιού και μία Poblana , πεντανόστιμη με λόλα, ψητό κοτόπουλο, καλαμπόκι, αβοκάντο κ.ά. όπου την απογείωση την έκανε η σωστή αναλογία τσίλι και κόλιανδρου.
Μουταμπάλ

Μαζί με τις σαλάτες ήρθε και ένα Μουταμπάλ - πουρές καπνιστής μελιτζάνας με γιαούρτι, μαιντανό, αμύγδαλα και κουκουνάρια. Δεν κατάλαβα ούτε το "κάπνισμα" ούτε τη μελιτζάνα. Αμύγδαλα δεν υπήρχαν. Ένα ουδέτερο πιάτο γευστικά που γύρισε μισογεμάτο.  


 Για κύριο πίατο επιλέξαμε το Chop Suey, πεντανόστιμα Egg noodles  με μοσχαρίσιο φιλέτο, chili, ginger, sesame oil, λαχανικά και το εξαιρετικό Tika Burger, ένα πειραγμένο burger όπου το φιλέτο  κοτόπουλο δένει αρμονικά με το chutney και τη σαλτσα καπνιστης πιπεριάς.Ομολογώ ότι τα κύρια  πιάτα με ενθουσίασαν. Αυτός είναι και ο λόγος που θα ξαναπάω.




Πληρώσαμε 60 ευρώ μαζί με ένα μπουκάλι Beaujolais.

Το αρνητικό του mama Roux είναι το αργό service.

Το ΠΟΛΥ αρνητικό είναι το συνεχές πέρασμα διαφόρων ζητιάνων.

2 σχόλια:

  1. Ομορφες στιγμές πραγματικά!με κουβεντες και γευσεις που ζωντανευουν τις αισθησεις μας.!-Ελσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή