Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Οι 4 καλύτερες ταινίες του 2014

Σύμφωνα με αναγνώστες της Guardian


«The Lego Movie» Την πρώτη θέση στην «καρδιά» των αναγνωστών 
κατέχει το «The Lego Movie»που όπως φαίνεται, η παιδική του υπόσταση κλέβει την παράσταση. 
Λαμπρό, σύνθετο, πολυεπίπεδο και ανατρεπτικό, είναι οι λέξεις με τις οποίες οι αναγνώστες της Guardian περιγράφουν το «The Lego Movie» των Φιλ Λορντ και Κρίστοφερ Μίλερ. »Πρόκειται για μια ταινία γύρω από την αθωότητα της παιδικής ηλικίας, τη δύναμη της φαντασίας και πάνω από όλα αφορά σε ένα μικρό πλαστικό τούβλο που άλλαξε τον κόσμο».
Στη δεύτερη θέση το «The Grand Budapest Hotel» του Wes Anderson. Αξιολογώντας το, 
οι αναγνώστες αναφέρουν πως η ταινία «παρουσιάζει κάτι καινούριο με τις επαναλήψεις να προσφέρουν βάθος και πολυπλοκότητα σε κάθε χαρακτήρα και σκηνή». Ένας άλλος αναγνώστης μιλά για την «καλύτερη, ίσως, ταινία του Anderson, καθώς είναι ξεκαρδιστική και οπτικά υπέροχη .» 

Τρίτο το «Under The Skin» του Jonathan Glazer, που όπως αναφέρει αναγνώστης, είναι «σαγηνευτικό, τολμηρό, εικονικό, χαρίζει φρεσκάδα και είναι κάτι που δεν έχω ξαναδεί». 
Ξεχωρίζοντας τα δυνατά σημεία της ταινίας, ένας άλλος αναγνώστης αναφέρει : «το soundtrack είναι υπέροχο, η Σκάρλετ Γιόχανσον είναι καταπληκτική». Παράλληλα συμπληρώνει για την ταινία : «με έκανε να δω άλλα ανθρώπινα όντα με διαφορετική ματιά» 

Τέταρτο το «Calvary» του John Michael McDonagh, που σύμφωνα με τους αναγνώστες είναι μια «ήσυχη, αστεία, σκληρή και με βάθος, ταινία». 
Παράλληλα, όπως αναφέρεται, « ο Brendan Gleeson είναι ο τέλειος ατελής ιερέας» και «η χαρισματική παρουσία του μας βοηθά να πιστέψουμε ότι έχει τη δύναμη να κατευνάσει τις αμαρτίες των άλλων». 

1 σχόλιο:

  1. Το Lego Movie ήταν μια βλακεία κατα την ταπεινή μου άποψη. Αναρωτιέμαι πώς βγήκε πρώτο στη λίστα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή