Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Μία ιδιαίτερη Πρασσόσουπα



  
Η συνταγή αυτή έχει διαδοθεί από στόμα σε στόμα. Όσοι την έχουν γευτεί, την έχουν υιοθετήσει.
Κάποιες φορές την έχω σερβίρει ως πρώτο πιάτο σε γιορτινό τραπέζι ενώ άλλη φορά ως κύριο πιάτο, συνοδευμένο με ψωμί και κρύα ποικιλία τυριών και αλλαντικών.

Υλικά:
6 μέτρια πράσσα
300 γρ.κιμάς χοιρινός 
300γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 μεγάλο κρεμμύδι
150 γρ La vache qui rit (αυτό με την αγελάδα)
150 γρ τυρί Philadelfia με μυρωδικά και σκόρδο      
2 κύβοι Knorr κότας ή λαχανικών
1,2  λίτρο νερό
150-200 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:
  • Τσιγαρίζουμε τον κιμά και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε τα πράσσα κομμένα σε ροδέλες, ανακατεύουμε για 2 λεπτά και μετά το νερό με τους κύβους Knorr
  • Διαλύουμε τα τυριά στη σούπα και αφήνουμε τη σούπα μας να σιγοβράσει για 40 λεπτά.
  • Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος
Δοκιμάζουμε να δούμε αν θέλει λίγο αλάτι.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η συνταγή είναι για 8-10 μερίδες και ιδίως οι άντρες τρώνε και δεύτερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου