Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

4 Σαλάτες νηστήσιμες

Συνεχίζω τις νηστίσιμες συνταγές μήπως και σας χρειαστούν. Επίσης μη ξεχνάτε και το Ντιπ με Αβοκάντο - παλαιότερη ανάρτηση.

Σαλάτα πράσινη με παντζάρια: 
100 γραμμάρια φύλλα baby σπανάκι, τρυφερά φύλλα από παντζάρια, 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός, 4-5 μικρά παντζάρια κομμένα, 100 γραμμάρια φουντούκια, Balsamico κρέμα, ελαιόλαδο, αλάτι (προαιρετικά φέτες από 1 πορτοκάλι).
Αποτέλεσμα εικόνας για σαλάτα με παντζάρια και μαρούλιΈχω πλύνει, στραγγίξει και στεγνώσει το σπανάκι, τα παντζαρόφυλλα και τον μαϊντανό, τα χοντροκόβω και τα ανακατεύω. Τα παντζάρια τα τυλίγω ένα- ένα σε αλουμινόχαρτο και τα ψήνω στον φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα, τα ξεφλουδίζω και τα κόβω στα 4. Χοντροκόβω τα φουντούκια στο μπλέντερ και τα καβουρντίζω σε αντικολλητικό τηγάνι.
5 λεπτά πριν σερβίρω τη σαλάτα ανακατεύω το μείγμα των πράσινων φύλλων με λίγο αλάτι και λίγο ελαιόλαδο . Τοποθετώ από πάνω τα παντζάρια, τα αλατίζω,  ρίχνω λίγο balsamico κρέμα και πασπαλίζω με το φουντούκι.
Προσοχή: Όχι ξύδι - Όχι κανονικό Balsamico.
Αν δεν νηστεύετε μπορείτε να προσθέσετε κομμάτια ψημένου χαλουμιού, ή φρέσκο κατσικίσιο τυρί ή Philadelfia με αρωματικά χόρτα. 

Πατατοσαλάτα:
1/2 ματσάκι ρόκα χοντροκομμένη, 1/2 κιλό γαλλικές βρασμένες πατατούλες (με τη φλούδα) κομμένες στα τέσσερα, 250 γρ. ντοματίνια κομμένα στα δύο, 1 αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια, αλάτι πιπέρι, χυμό μισού λεμονιού, ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε κάππαρη και κρεμμυδάκι φρέσκο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε.
Μυστικό: Στον ΑΒ Βασιλόπουλο θα βρείτε στην μαναβική έτοιμο σακουλάκι με πλυμένες πατάτες που γίνονται στον φούρνο μικροκυμάτων σε 7 λεπτά!!! Είναι λίγο ακριβές...αλλά αξίζουν.

Σαλάτα με μαυρομάτικα:
Αποτέλεσμα εικόνας για σαλατα με μαυροματικα φασολια250 γρ. βρασμένα μαυρομάτικα, 1 κονσέρβα καλαμπόκι, 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, μισό βαζάκι αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο, 1/2 ματσάκι άνιθο, αλάτι, πιπέρι, χυμό από μισό λεμόνι, ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα. Τα ανακατεύετε και σερβίρετε.



Σαλάτα με φασόλια, λιαστή ντομάτα και κόλιανδρο:
250 γρ. βρασμένα φασόλια μικρά άσπρα ή μαυρομάτικα, 10 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, 1 αβοκάντο σε κυβάκια, 1/2 ματσάκι κόλιανδρο φρέσκο, λαδολέμονο (2 προς 1), αλάτι, πιπέρι.
Προσοχή: ο κόλιανδρος έχει ιδιαίτερα έντονη γεύση που ξενίζει μερικούς. Μπορείτε να τον αντικαταστήσετε με μαιντανό. Ανακατέψτε και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου