Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Μαθήματα ζωής από τα σκυλιά!

Τα σκυλιά μπορούν να μας δώσουν πολύτιμα μαθήματα. Υιοθετώντας τη σκυλοφιλοσοφία τους θα μπορέσουμε να βιώσουμε ποιοτικότερες στιγμές ζωής. Να μην αφήνουμε την καθημερινότητα να μας καθορίζει αλλά να επιλέγουμε εμείς το τι θα μας αγγίξει ή καθορίσει. Όποιος έχει ή είχε σκύλο έχει βιώσει αυτά που γράφω. Τα σκυλάκια  καταφέρνουν  με τον τρόπο τους να μας περνάνε τα καλύτερα μηνύματα. Τα βασικά μαθήματα ζωής που πρέπει να πάρουμε από τα σκυλιά:
  • Υπερασπίσου αυτούς  που αγαπάς, αυτά που πιστεύεις, αυτά που αξίζεις. Ο σκύλος σου ακόμα κι αν δεν μπορεί να επιτεθεί, θα προσπαθήσει να σε προστατεύσει όπως μπορεί. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του σκύλου είναι η πίστη του.
  • Απόλαυσε τη ζωή. Εμείς ως άνθρωποι ξεχνάμε τα βασικά, τα εκτιμάμε μόνο σε κρίσιμες στιγμές. Απόλαυσε ακόμα και την πιο μικρή στιγμή της ζωής σου. Βγες έξω στο κρύο και νιώσε τον αέρα, μύρισε, ζωντάνεψε. Τα σκυλιά τρελαίνονται από τη χαρά τους όταν βγαίνουν έξω ακόμα και στο κρύο.
  • Δείξε τα συναισθήματά σου. Πρέπει να μάθουμε να είμαστε πιο ειλικρινείς με τους ανθρώπους γύρω μας. Δείξε την αγάπη σου, την τρυφερότητά σου αλλά και τη στενοχώρια ή τη δυσαρέσκειά σου. Ο σκύλος εκφράζει συνέχεια με τον τρόπο του την αγάπη για το αφεντικό του αλλά και τον ενθουσιασμό του για βόλτα και παιχνίδι.
  • Παίξε όσο περισσότερο μπορείς: Μεγαλώνουμε και ξεχνάμε τι σημαίνει παιχνίδι. Μεγάλο λάθος. Χαλάρωσε και πάρε παράδειγμα από το σκύλο σου. Το παιχνίδι και οι ξένοιαστες στιγμές σου χαρίζουν δύναμη, χαρά και κουράγιο να συνεχίσεις!
  • Δώσε, δώσε, δώσε. Γίνε δοτικός χωρίς να περιμένεις τίποτα ως αντάλλαγμα. Πρόσφερε χωρίς να πάρεις, θα σε κάνει να αισθανθείς πιο όμορφα. Τα σκυλάκια πάντα είναι πρόθυμα να ευχαριστήσουν τους άλλους και δεν κρατάνε ποτέ μούτρα και κακία ότι κι αν τους κάνεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου