Όποιος δεν το γνωρίζει δεν μπαίνει μέσα στο μαγαζί. Ο λόγος για το ζαχαροπλαστείο ΑLMA στην Αγίου Αλεξάνδρου 56 στο Παλαιό Φάληρο. Το παλιομοδίτικο κατάστημα έχει παραμείνει ίδιο από τότε που άνοιξε το 1972. Μοιάζει με το φτωχό συγγενή των σημερινών ζαχαροπλαστείων. Ο Κωνσταντίνος Αγγελής, ζαχαροπλάστης του θρυλικού Delice της Αλεξάνδρειας Αιγύπτου, έφερε μαζί του τα μυστικά της τέχνης και της μαεστρίας των ζαχαροπλαστών της παλιάς εποχής. Σήμερα το ζαχαροπλαστείο το έχουν αναλάβει τα παιδιά του, δουλεύοντας με τις ίδιες συνταγές και το ίδιο τρόπο παρασκευής γλυκών. Η φήμη του βασίζεται στις κρέμες και στις ζύμες που παρασκευάζει καθημερινά. Η ποικιλία δεν είναι μεγάλη όμως είναι πάντα φρέσκα. Και ξεκινώ με το μιλφέιγ με τη βελούδινη κρέμα που λειώνει στο στόμα (2,20Ε), την πάστα-τρούφα με κρέμα σοκολάτας στο κέντρο (2,20Ε), τα συγκλονιστικά εκλέρ και αφήνω για το τέλος τα πτιφούρ με τη μαρμελάδα στη μέση. Αξίζει να τα δοκιμάσετε για να κάνετε και τη σύγκριση με τα αντίστοιχα άλλων ζαχαροπλαστείων για να καταλάβετε τη διαφορά! Αν πάτε πρωί αξίζει να δοκιμάσετε και τη best seller τυρόπιτα, σπιτική και χειροποίητη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου